Marmaris tarihinin En Karaktersiz Gazetecileri

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Marmaris tarihinin En Karaktersiz Gazetecileri

Marmaris’te mesleğini icra etmeye çalışan, yüksek öğrenim eğitimini alan bir-iki kişiden biri, bildiğim kadarıyla Basın-Yayın mezunu olan tek kişi, kalem oynatabilen adı gibi ender kişilerden biri olan meslektaşım Ender Türkkan‘ın Marmaris Life Dergisi ile hiç bir alakası yoktur!

***

Yılbaşından bu yana, yani Marmaris Life Dergisi‘nin internet üzerinden deneme yayınına başlamasından bu yana bir yada iki kere konuşabildiğim, o da “Anketten Civ Civ çıktı!” köşe yazımı “Kullanabilir miyim?” diye aradığını hatırlıyorum. Başka da görüşmedik Ender'le!…

“Cahilin dostluğundan, alimin düşmanlığı yeğdir.”

Eğitimli olması, bilgili ve kültürlü olmasının dalaletidir! Bu yüzden bu adamla oturup muhabbet etmek ayrı bir keyiftir. Düşünceleri özgürdür, ağzına geleni korkmadan söyler, kimseye minnet etmez, kıçı başı oynamaz! O yüzden mesleki konularda telefon açıp muhabbet edebileceğim Marmaris‘teki bir kaç meslektaş ağabey dışındaki tek kişidir. Bir ara oturalım, bir iki kadeh yuvarlarken muhabbet edelim diye sözleştik “civ civ”den bahsederken. Ama kendisiyle hiç bir alakam yoktur!

***

“Cahile laf anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur.”

Kısa sürede 100 binin üzerinde ziyaretçi ve izlenme sayısını geçince, kıskançlıktan çatlayan, oturduğu yerden, devlet ilanlarından para almak için gazetecilik yapan, parayı verene kalemini oynatan, yani kantarın ağır bastığı yöne yatan “kantar basın”, Marmaris Life Dergisi için saldırılara başlamış! (Bu arada Ender’le alakamız yoktur!)

***

“Çalıda gül bitmez, cahile söz yetmez”

Saldırıların başlaması, Marmarisliler’in yerel Halk Tv’si olan Marmaris Tv’de Ak Parti’nin reklamının en tepeye konulmasını Marmarisliler’le “Marmaris Düştü! Serkan Yazıcı bayrağı dikti!” köşe yazımı paylaşmamla başladı. Hepsi organize; en başta kimler var, kimler çanak tuttu, kimler bilmeden oluşuma katıldı zamanla yazacağız. Ama kimse affedilmeyecek! İki şeyi unutmayacaklar; birincisi siz yokken biz vardık! ikincisi medya mensubu olarak başka bir yayını insafsızca “seçim gazetesi” diye nasıl harcamaya kalkarsınız? Her seçimde seçim gazeteleri çıkabilir; bu işin doğasında var. Her seçimde de çıktılar ancak hiçbir zaman bir araya gelmediniz. Bir köpeğin emriyle bir araya gelip, o heyecanla “çete” oluşturdunuz, el ovuşturdunuz ama suç işlediğinizi anlayamayacak ve seçimden sonra nasıl yüzümüze bakacağınızı hesaplayamayacak cehalettesiniz.

***

“Cahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana ya da yazık olur adabına – Mevlana”

Ekip arkadaşlarım “şunlara hadlerini bildirmeyecek miyiz?” diye güzel bir öneride bulundular. Ancak, “biz meşgulüz, elimizde yapacak işimiz var, müsait değiliz işimize bakalım; bırakın onlar kendilerini rezil etmeye devam etsinler. Zamanı gelince biz sahneye çıkacağız!” önerim oy birliğiyle kabul edildi. Nitekim dergimiz, gazetemiz, magazinimiz henüz yayın hayatına tam olarak başlamadı ve hala hazırlık yapıyoruz. Ha bu arada da günlük ortalama 1500- 2000 ziyaret alarak yayına girmeden ziyaret rekoru kıran tek yayınız sanırım. 10 binden fazla ziyaretçinin bir günde girdiğine de şahit olmadık değil! 400 kişilik Marmaris Yaşam Gazetesi’nin haftalık ziyareti 30 bin kişi! Zor tabi, karşında ulusal medya deneyimli, kalemini oynatabilecek zekada, eğitimli ekip var. Zor! Hak vermek de lazım. Karşına bir ay olmadan, web sitesi tam anlamıyla bitmeden, seçimin seyirini bir köşe yazısıyla değiştirebilecek bir güç çıkıyor. Zor, çok zor!

***

“Cehalet gönüllü talihsizliktir De Segur”

Sorun şurada, seçim gazetesi olabilmen için, saldırıya uğrayabilmen için daha önce çıkmamış bir yayın olacaksın, bütün seçim reklamlarını kapatacaksın, meslektaşlarının rızkıyla oynayacaksın, emekleriyle alay edeceksin. Kusura bakmayın cehaletinizin buluştuğu noktalar bu! (Ender Türkkan’la mesleki olarak bir bağlantımız yoktur, aylardır yüz yüze görüşmedik!)

***

“Cahil sulak alanda bile susuzdur – E. Goblot”

İnandırıcı olmanız için bizim bütün bunları yapmış olmamız lazımdı! Tüm yerel medya siyasi reklamlarla boyanmasına rağmen MarmarisLife’ta reklam göremezsin, çıtasını yüksek koydu. Cahil olmasaydınız, bir yayın organına karşı birleşmek yerine, bu reklamlardan ne kadar kaynak sağlarız diye bir araya gelir, ortak bir rakam belirler, dik dururdunuz. Ancak beş yılda bir gelen bu şansı iki bin TL gibi komik rakamlarla ve çalışmalara göre biraz daha üstü rakamlarla teptiniz. Dergimizin ana sayfasına siyasi reklam koymak isteyen 250 bin TL ödemek zorunda; son hafta ise 500 bin TL!

***

“Hiçbir şey eyleme geçen cahillik kadar korkutucu olamaz – Konfüçyus”

Konfüçyus iyi demiş ama eylem kararı alıp eyleme geçemeyene ne diyelim peki? Şöyle toparlayalım o zaman konuyu; Marmaris Life Dergisi için, “Bu derginin davet edildiği, katıldığı hiç bir toplantıya katılmayacağız, onlar katılırlarsa biz terk edeceğiz diye açıklama yapıp, Ak Parti tanıtım toplantısına katılan ekibimizi görüp, toplantıdan ayrılmayanlar “KARAKTERSİZDİR, KORKAKTIR, AHLAKSIZDIR, ŞEREFSİZDİR, GAZETECİLİĞİN YÜZ KARASIDIR, OMURGASIZDIR” ve bunu tasdiklemişlerdir. Marmaris basın tarihine “EN ŞEREFSİZ GAZETECİLER” diye geçeceksiniz. Marmarisliler’in artık uyanıp, 10 sene önce bıraktığım Marmaris Medyasını taş devri medyasına çeviren, geri döndüğümde de panik olup, itin, köpeğin dolduruşuyla siyasi rant elde etmek için kandırılan, Marmaris Life’ı akılları sıra “recm” etmeye çalışanları artık bundan sonra görmeli, yaptıklarını yüzlerine vurmalı ve araya sert bir set çekmeli. Bırakın Marmaris medyası “Çalışan Gazeteciler”den, emekçi gazetecilerden oluşsun; ahlaksızlara prim vermeyin! Bugün yayın organını satan yarın Marmaris’i satar… SATTIRMAM!… Seçimlerin bitimine az kaldı; yüz yüze bakacağız. Ha sizin bakılacak yüzünüz yok gerçi; Bundan sonra biz kandırıldık diyen ağabeylerimiz, ablalarımız varsa bize yapılan saldırı ayarında özür yayınları yaparak ve yapıldığı gün kadar, okunmayan medyalarından paylaşarak özür dileyebilirler! Ha ben affetmeyeceğim!

Gücümüzü eğitimden, bilgiden, Atatürk’ün ilkelerinden ve Marmaris’ten alıyoruz; Marmaris’i, Marmarisli’ye, Marmaris’in tanıtımına hizmet etmek için yola çıktık ve devam ediyoruz. Aksini söyleyenler önce dönüp kendine bakacak, sonra gelip ispat edecek. Tüm bu eleştirimi Marmaris Life adıyla saldırı yapanlara yazıyorum. Yapmayanlar üzerine alınmasın lütfen. Yapanlar da cahilce ortaya çıkarsa dergiye zarar verme amaçlı çete oluşturma suçundan haklarında suç duyurusunda bulunacağım. Umarım korkaklıkları baki kalır da ağır cezada yargılanmazlar.

Not:

Ender Türkkan‘la dergimizin hiç bir bağı yoktur; keşke olsa. konuyu tam bilmemekle beraber bizim yüzümüzden kendisine bir baskı yapıldığı gibi bir duyum aldım. Bugün arayıp konunun aslını, astarını soracağım. Ender’le alakamız yok ama adam olana kapılarımız sonuna kadar açık. Onur duyarız. Bizim yüzümüzden yapıldığına inandığım bu saldırı olmasaydı seçim sonuna kadar bu karaktersizleri kaleme almayacaktım. Gerçi almadıkça daha çok çıldırıyorlar ve sağa sola sataşıyorlar. Benden başkasına saldırdıklarını görünce susamadım. Susmalıydım aslında, çünkü Cahilin cahilliğini kanıtlamak kolaydır fakat ona itiraf ettirmek güçtür – Hz. Ali”

Marmaris Life, Marmaris’i Yaşatan Dergi!

Murat Ersan – 07/03/2019