Datça’yı Uzaylılar İstila Etse Böyle Aday Göstermezler!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Karadeniz lobisi Datça’yı istiyor!

Ankara kulislerinde Datça neredeyse konuşulmuyor bile.
Çünkü; Datça’yı hiç tanımayan, aday adaylığı sürecinde üç gün otelde kalıp propaganda yapan Mutlu Gürler’i aday yapma telaşında genel merkezdekiler.
Tek güvendikleri ceketini koysan kazanırsın fikri. CHP, bu yüzden Muğla’da çok kayıp verecek.
CHP’deki Karadeniz lobisi, MYK üyeleri, genel başkan yardımcıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığı için Mansur Yavaş’a yakın olması Gürler’i Datçasız öne çıkarıyor.
Datça yaşayanlarını dinlemiyorlar.

Temayül Yoklamasından Kaçırdılar!

Muğla’da temayül yoklaması yapacaksan ilk Datça’da yapacaktın!
Ancak orada sıfır çekeceğini bilen CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı’nın da korumasında olan Mutlu Gürler’in arkasında en az iki genel başkan yardımcısı var:
İlki CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, ikincisi MYK üyesi ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz. İki genel başkan yardımcısı Datça’yı bilmeyen, tanımayan Mutlu Gürler’e destek veriyor. Karadeniz lobisi bastırıyor.
Yani kulis falan değil genel merkezden organize şekilde Muğla tarihinin en anlam verilemeyen adayı için çalışmalar yürütülüyor.  Üç bin yıldan fazla tarihi olan Knidos’a (Datça) üç gün misafir gibi ziyaret eden aday adayı paraşütle inecek!

Karadenizlilerden Ege’ye Hakimiyet Baskısı

Mutlu Gürler’in arkasında bulunan MYK üyelerinin çoğunun Karadenizli olması da manidar. Karadeniz kıyıları bitip Ege’nin en sakin ilçelerden birine hakimiyet kurma ısrarının altında yatan gerçekleri tahmin edebiliyoruz. Son kulis bilgilerinde de bu baskı net anlaşılıyor. Bodrum’dan Parti Meclisine (PM) giren Mehmet Alkın Denizaslanı’nın odasına dalarak Mutlu Gürler’in onaylanması için baskı yapılmış. Bu baskın Özgür Özel’e çok açık şekilde iletilmiş. Mutlu Gürler arkasında olan il başkanlarından, MYK üyelerinden o kadar emin ki başka ilçe aday adaylarına da ‘sizin de işinizi halledeceğim’ diyormuş. Datça bakir, Datça kimsesiz, Datça korunamıyor. İstediğin kadar koy var ranta açacak, istediğin kadar enerji santrali yap rüzgarlı, güneşli. İstediğin kadar tesis yaptır. Bu zamana kadar herkes susmuş; nasıl olsa bundan sonra da susacaklar diye düşünüyorlar herhalde. Dışarıdan bakınca da gerçekten görülen büyük rant var. Hesaplar bunun üzerine olmalı!

CHP Datçalılar Tepkili: İstila Edileceğiz!

Siyasetçisinden seçmenine, Datça için onca adaydan Mutlu Gürler’in isminin hala duyuluyor olması halk arasında tedirginlik yaratırken bir o kadar da partiye zarar vermeye başladı.
Nitekim ilçede Mutlu Gürler olursa kime oy vereceğiz diye konuşulmaya başlandı.
Yıllarca Mehmet Oktay’ın Marmaris’te CHP’ye verdiği zararı anlattık, yazdık ama CHP genel merkezindeki adam kayırmacılar Oktay’ı ne uyardı ne soruşturma başlattı. Bu durum Marmarislilerin modern çizgide olan Ak Parti adayı Serkan Yazıcı’ya kaymaya başlamasına neden oldu.
Aynı politik sorun Datça için de geçerli olacaktır.
% 40 alarak 2000 oy farkla seçimi ikinci sırada bitiren MHP de, son dakika çıkabilecek bağımsız bir aday da Datça’da sandıkta hesapları değiştirebilir.
Yapılan büyük bir risk. Bu çocuk ağlamasın diye eline oyuncak verme yarışı mı yoksa rant kavgası mı?

Datça Adayını Bırakın Datçalılar Seçsin! Siz Beceremeyeceksiniz!

Hani Datçalı, Datçalı olmama kavgasını anladık da Datça ile uzaktan yakından alakası olmayan birini aday gösterme çabaları konuya yeterince hakim olamadığını gösteriyor genel merkezin.
Analizi yapamamışlar.
Bu kadar Datçasız bir adamın ısrarla Datçalı yapılmaya çalışılmasının altında yatan şeyler var elbette. Aday olursam ya da seçilirsem Datça’ya yerleşirim diyerek otelde kalması bile yetmeliydi aday olmamasına ama bir şekilde birilerinin gözü dönmüş.
Bu vebalin altında kalacakların isimlerini önceki yazımda da bu yazımda da vermeye devam ettim. Dahası da var! Ama aday belirlendikten sonra, seçimi kaybettikten sonra yazarız onları.
Önceden bu kadarını yazalım da konuya ne kadar hakim olduğumuzu anlasınlar. Ama hala Mutlu Gürler adı geçiyorsa ve oldu bittiye getirilmek isteniyorsa, CHP’nin başka il ve ilçelerde de sorunu olduğunu gösterir bu. Temayül yoklamasını Datça’ya getirtmeyen kişi de bu organizasyonun baş sorumlusudur. Bu kadar karışık problemi tek bir formülle çözmek varken uzaylılardan medet ummak… Bizi bu hale getirenler utansın!