Eğitim-Öğretim Vali Akbıyık’ın Ders Zilini Çalmasıyla Başladı!

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, yeni eğitim-öğretim yılını Salih Zeki Gür İlkokulu'nda açtı. Vali, eğitim yatırımlarına öncelik verdiklerini vurguladı.

Muğla'da Eğitim-Öğretim Vali Dr. İdris Akbıyık’ın Ders Zilini Çalmasıyla Başladı!

Muğla'da 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık'ın katıldığı tören ile çaldı.

Menteşe Salih Zeki Gür İlkokulu'nda düzenlenen törene Muğla Valisi İdris Akbıyık'ın yanı sıra, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Muğla İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yard.  Prof. Dr. Celal Ateş ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay da katıldı. 

 

Konuşmasının başında yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere güzel başarılar getirmesini temenni eden Vali Dr. İdris Akbıyık, öğrencilerin ilk okul günü heyecanına ortak oldu.

Vali Dr. İdris Akbıyık sözlerine başlarken uzun bir yaz tatilinden sonra okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın sevincini ve heyecanını yaşayan öğrencilere, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün,  

“Milletimizin siyasî, toplumsal hayatında, milletimizin fikrî terbiyesinde rehberimiz ilim ve teknik olacaktır. Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve teknik sayesindedir ki Türk milleti, Türk sanatı, ekonomisi, Türk şiir ve edebiyatı, bütün güzelliğiyle gelişir”

 sözlerini hatırlattı. Konuşmasının devamında 

"okul ve eğitim genlerimizde taşıdığımız bütün potansiyeli açığa çıkartır. Okul ve eğitim bize yeni bir hayatın kapılarını,  yeni ufuklar açar, dış dünyayı tanımamızı sağlar. Okul, gelenekleri modern bilim ve bilgiyle birleştirerek sizleri Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insanî değer ve erdemlerin kazandırıldığı bireyler olarak hazırlar.“

 diyerek eğitim ve öğretimin önemini vurguladı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

Bu yıl uygulamaya geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinden bahseden Vali Akbıyık,

 "Kültürümüzün taşıyıcısı olan güzel Türkçemizin, öğrencilerimiz tarafından nitelikli ve doğru bir şekilde kullanılabilmesi sağlanmalıdır. Eğitim ve öğretim süreçleri boyunca sahip olduğu değer ve kavramlar ile ülkemizi kalkındıracak, dünyada söz sahibi yapacak, donanımlı, okuyan, araştıran, başarılı, ahlaklı ve erdemli gençleri yetiştirecek olan sizlersiniz.  Heyecanınıza ve ettiğiniz yemine güveniyoruz. Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.”

 dedi.


850 Okulda Ders Başı Yapıldı

2024-2025 eğitim ve öğretim yılında Muğla olarak bu sene 850 resmi ve özel okulumuzda 15 bin 515 öğretmen ve idareciyle toplam 168 bin 062 öğrencinin eğitim ve öğretime başladığını belirten Vali Dr. İdris Akbıyık,

“Yaptığımız çalışmalarla Muğla’da eğitim yatırımlarına öncelik veriyoruz. Derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı, okullaşma oranı, teknik donanım gibi eğitimin birçok göstergesinde ülke ortalamasının üzerinde bir eğitim altyapısıyla bu eğitim ve öğretim yılına hazırlandık.”

 diye konuştu.

Muğla'ya 2 Yılda 16 Okul ve 202 Derslik Kazandırıldı

Son iki yılda Muğla’ya 16 okul ve 202 derslik kazandırıldığını söyleyen Vali Dr. İdris Akbıyık,

“Çağın gereklerine uygun, modern ve güvenli okullarımızın sayısını arttırarak hem Muğla'mıza yaraşır eğitim ortamları oluşturmak hem de ikili eğitimi tamamen bitirerek eğitimin çıtasını daha yukarı taşımak için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Bu hedefle son iki yılda, hayırsever yatırımları hariç, yeni ve modern 14 okulun yapımına, Bakanlığımız tarafından 436 milyon 537 bin 661 TL kaynak aktarılmıştır. Yeni yapılan okullarımızla birlikte bu yıl 1 spor salonu, 200 öğrencilik yemekhane, 100 öğrencilik pansiyon eğitim camiamıza kazandırılmıştır.”

dedi.

50 Okul Depreme Dayanıklı Hale Getirilerek Yenilendi

Vali Akbıyık, son iki yılda devlet imkânları ile 50 okul ve 110 binanın sağlamlaştırılarak depreme dayanıklı hale getirildiğini ve tamamen yenilendiğini anlatarak, 
“Okullarda Afet Risk Yönetimi” projesi kapsamında depreme dayanıksız olduğu için yıkılan 4 okulun da gelecek seneye yetiştirilmesinin planlandığını  belirtti.

2024-2025 eğitim ve öğretim yılının sağlık, mutluluk, huzur ve başarılarla dolu geçmesi temennilerini ileten  Vali Akbıyık, konuşmasının ardından öğrenciler tarafından okunan şiirleri ve sunulan halk oyunları gösterisini izledi. 
Törenin ardından ilk ders zilinin çalması ile birlikte Vali Dr. İdris Akbıyık ve diğer protokol üyeleri sınıfları ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilere başarılar dilediler.

 

İLGİLİ HABERLER