Yapma Memed!

PUBLISHING: | UPDATE:

Yapma!

Ali Acar döneminde Kent Konseyi’nin bile karşı çıkarak engel olduğu, seçim beyanında yer almayan ve o kadar ihtiyaç duyulan işler varken tam da pandemi döneminin göbeğinde huzur evinin yanına kondurduğu “Lunapark” ile Mehmet Oktay nihayet adından söz ettirmeye başladı!

***

Aslında ben barınakta dönen dolapları soruşturması için yalvarmıştım ama o dönme dolabı seçti! Biz de adından o zamandan beri söz etmeye başlamıştık!

***

İnadına Barınak!

Ölen köpek sayılarını bile veremeyen, ilaç, mama yolsuzlukları iddiasının üzerine gidemeyen, “halledeceğiz merak etme” deyip soruşturulması gereken kişilerin yanında saf tutan belediye başkan yardımcısını hem istifaya çağırmıştım hem de Mehmet Oktay’ı defterden silmiştim daha ilk iki ayda. Yapacakları tek şey soruşturma açmak, suçlu varsa bulmak veya insanları aklamaktı. Olmadı. Yapamadılar. Şimdi ben bunlardan başka ne bekleyeyim? Çaresiz, biçare hayvanlara yapılanlar milli parka dökülen betonların altında kaldı!

***

En Büyük Huzur Gece Başını Yastığa Rahat Koymak!

Uzunyalı’da vatandaş dedesinin mirasını belediyeye terk etmiş, belediye yol yapsın diye elinden almış zorla; seçimlerde CHP’ye muhalif kiradaki barcı da gelip üzerine masa-sandalye koymuş, şikayet ediyor Marmarisliler. Fen işleri “kaldıracağız” diyor, bir bakmışsın ki muhalifler de bir anda yandaş olmuş! Yol olması gereken yer de bar! Şimdi ben bu başkanın adaletine nasıl inanayım. Koy verdim gitti! “Memed sen seçilirken sana oy verdik, bu adamlar işgaliye vereceklerse sana vermeyecekler belediyeye verecekler? İşgal ettikleri yer de senin değil! Barınağı temize çıkarmak için Milli Parka dökülen betonun altında ezilmezsen bunun altında ezilirsin! Yapma! Marmarisliyi ezme!

***

Hepsini yazarsam heyecanı kalmaz, o kadar çok şey var ki yazacak. Üç maymunu oynayan basın devreye girerse sadece belediye dikkatli olmaya başlamaz her konuda kokuşmuş Marmaris temizlenmeye başlar. Yoksa kapalı kapılar ardından Malatya!

***

Malatya demişken belediyede inanılmaz görev değişiklikleri yine sessiz sedasız şok ve son dakika olarak kulağımıza geldi. İddialara göre Temizlik İşlerinden sevgili Suzan hanım yeni kurulan Kültür Müdürlüğüne, barınakta tepkileri toplayan şahıs temizlik işlerine, emlak bölümünde bulunan “Malatyalı” bir abimiz zabıta amirliğine apar topar getirilmiş. İddialara göre zabıta amirine laf geçiremiyormuş başkan yardımcısı. Pardon iki sene oldu, 25-30 yıllık amir şimdi mi zorluk çıkarıyor. Yoksa pandemi dolayısıyla işler zaten kesattı diye adamı tutup, sistemi öğrenip, işlerin patlayacağını düşünerek laf geçirebilecek biri mi lazımdı size?

***

Suzan hanım kültür müdürü de olur, o becerir de. İki senedir kültür sanat adına kitabevlerini kapattınız, akademileri kapattınız. İşi kolay Suzan hanımın! Daha önce de birçok değişiklik olmuştu sessiz sedasız ama bu değişiklikler çok farklı, çok amaçlı olmalı!

Ali Acar’dan sonra ekibi hemen değiştirmeniz gerekirdi; ne oldu da CHP döneminde sürgün yiyenleri müdür yapmayı düşünüyorsunuz? Siz CHP’nin devamı değil misiniz? Hatta, Ali Acar döneminde binaya bile giremeyen ipe sapa gelmez adamlar Marmaris’te etkinlik düzenleyebiliyor! Siz CHP’li değil misiniz?

***

Yıpranarak Giden Ali Acar “Efsane Başkan” Olma Yolunda!

Ali Acar’ı savunur hale getirttiniz beni! Belki de ona seçimi kaybettiren “Marmaris Düştü, Serkan Yazıcı Bayrağı Dikti” köşe yazımdı! Ama tek başına aldığı bazı kararlar sizin buraya yazamadığım birçok saçma sapan hizmetinizden daha iyiydi. Seçim sırasında bu yazım yüzünden bana sık sık saldırılsa da Ali Acar’a başkanlık konusunda hakkını vermem lazım. (Mehmet Oktay’ı görünce tabi! Başka biri başkanlık yapsaydı belki fikrim değişmezdi!)  Sanal hizmetlerle(!), yetersiz ve beceriksiz ekibinizin yetersiz hizmetleriyle siyasi olarak yıpranarak giden Ali Acar’ı “Efsane Başkan” konumuna getirdiniz.

***

Biri Sizi Gözetliyor!

Belki siz hissetmiyorsunuz ama Lunaparklar, ihaleler, projesi bile çizilmeden alelacele boşaltılan belediye binası, ihaleler, Söğüt ruhsat izinleri, ihaleler, kordonda Ankara’dan gelen CHP’lilere verilen büfe ihaleleri, ihaleler, Uzunyalı, iptal edilen ihalelerrrr… Daha uzayııııııp giden konular. Hepsini herkes duyuyor, biliyor vatandaş! Bu yüzden 700 kişi de katılsa yaptığımız anketin sonucunu dikkate alın!

Not: Ali Acar için “Olmadı Bu Başkan” diye bir yazı yazmıştım yaklaşık 13 sene evvel, sıkı uyarmıştım, yanlışlarını yazmıştım. Pek dinlemedi! Ama o senin gibi belediyeden ve CHP ilçe teşkilatından mail gelmesini engellemedi. Biz şimdi daha güçlendik!

Yapma Memed! Aynı kulvardayız ama senle asla aynı takımda olamayız! O şansı kaçırdın!

Yapma!

 

 

Sağımız solumuz yok! Kimseye minnetimiz yok! Hedefi “Temiz Marmaris” olan herkesle varsa sorunlarımızı bir kenara bırakır aynı kulvarda koşarız…

Ama kimseyle aynı takımda olamayız!

Biz Marmaris’i Yaşatan Dergiyiz, Artık Sürekli Buradayız!

ÇÜNKÜ BİZ SADECE ATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ!

Biz MARMARİS LIFE’ız!

Murat Ersan

7 Şubat 2021