Mehmet Oktay CHP’yi Neden Erken Terk Etti?

PUBLISHING: | UPDATE:

Mehmet Oktay CHP’yi Neden Erken Terk Etti?

Bakmayın   Muğla’daki mitingde sahnenin kıyısından fotoğraf paylaşmasına; Mehmet Oktay fiziken CHP’li  Marmaris belediye başkanı koltuğunda ancak ruhen TİP’e destek vermekte! Duymayan kaldı mı yahu!?

Bakmayın  Muğla’daki mitingde sahnenin kıyısından fotoğraf paylaşmasına; Mehmet Oktay fiziken CHP’li  Marmaris belediye başkanı koltuğunda ancak, ruhen TİP’e destek vermekte! Duymayan kaldı mı yahu!?

***

Belediye Başkanlığı Gücüyle Başka Partiye Destek Vermek Ne Demek?

Hür iradenizle istediğiniz partiye oy verebilirsiniz, kimse buna ses çıkaramaz. Ancak CHP örgütünün içinden gelip CHP’li Marmarislilerin oyuyla belediye başkanlığı koltuğuna oturursanız artık sadece halka destek olabilirsiniz ya da seçim zamanı seni oraya getiren CHP’ye…  ya da hangi partiliysen ona destek verirsin. Bu kritik seçimde Marmaris Belediye Başkanlığı gücünle başka partiye destek vereceğini açıklarsan bu partini, partine inananları sırtından vurmak demektir.

***

Suç ve Ceza!

Suç aslında Memed’de değil, suç kendi çıkarları uğruna, yanlış yaptığında Mehmet Oktay’a ses çıkarmayan CHP’li meclis üyelerinde, ilçe teşkilatında, abilerinde, ablalarında. Ve bu suçun bedelini hepsi ödemek zorunda! Marmaris dinamitlerle çevre katliamına uğradığında, meclis üyelerinin arsalarının bulunduğu “Taşhan”da  betonlaşmaya kurban edildiğinde, Halk A.Ş.’ye Marmarisli’nin malları devredilip belediye zarara uğratılacak şekilde düşük fiyatlara Marmaris dışından bir takım kişilere ihalesiz verildiğinde, park ve yeşil alanlar beton dökülerek ranta dönüştürüldüğünde, bütün Türkiye AVM’lerdeki çocuk parklarıyla mutlu olurken Marmaris’in otopark sorununun üzerine malum iddialarla lunapark dikildiğinde… vesaire vesaire uzayıp giden Marmaris tüm neşesini ve keyfini kaybettiğinde itiraz etmek yerine susan tüm örgüt mensupları tüm üyeler suçludur. Bunu defalarca yazdım ama anlamadılar! O zaman anlayan üyeler seçeceksiniz!

***

Oktay CHP’den İhraç Edilebilir

Kritik seçim öncesi her konuya girmeyeceğim. Seçim sonrası yapılan her yanlışı detaylarıyla anlatacağız. Hala Sinpaş’ı anlamayan üyeler var. Çünkü anlatılmadı, anlattırılmadı. İnşaatın bedeli yüksek olunca(!) herkes susturuldu, yanlış bilgiler verildi. Personel sıkıntısı çeken Marmaris’e “istihdam yaratacak” diye açıklama yaparak da savundu memed! Vay arkadaş! Bizim önümüze nasıl böyle bir aday getirip koydunuz? Elimizde bir tek bu kaldı deyip Marmaris’e nasıl bu hezimeti yaşattınız! Üniversite mezunu olmayan insanları Oxford mezunu diye kakalayıp nasıl bir vizyonsuzluk yaşattınız Marmaris’e? (tüm süreci öğrendik bu arada!). Daha ikinci ayında “istifa” diye yazılar yazdığımda bana engel olmaya çalışanlar şimdi suratıma bakamıyor. Balık baştan koktu ama herkes Marmaris’ten nemalanacağım diye sustu, korktu ve Marmaris’in harcanmasına göz yumdu. Yazıklar Olsun!

Partinin içinde değilim ve yirmi senedir kokuşmuşluğun içine girmedim. Bu vahim olaylara susan partinin içini geçen gün gördüm ve çok üzüldüm. Beşe bölündü CHP demiştim. Daha da çoğalmış. Eskiler kenara itilmiş, örgütçülükten anlamayanlar içeri alınarak Marmaris’te seçim çalışması bile yapamaz hale getirilmiş ilçe teşkilatı. Seçim çalışmalarına sönük demek için bir kıvılcımın olması lazım ama ruhu kalmamış bir örgütle karşılaştım. Çarşıda beraber yürüdük, yolun sonuna geldiğimizde kimse kalmamıştı arkamızda desem yeterli olur. Yetmez ise, Fatma Gebeş ÇİMEN Marmaris’ten milletvekili adaylığını açıkladığında hop oturup hop kalkan bir teşkilat olabilir mi? Demokrasinizin de sizin de … Örgüt olabilseydiniz bu sorunlar hiç yaşanmayacaktı…

*****

Oktay İhraç edilebilir, çünkü asıl konuya gelecek olursak geçtiğimiz günlerde sanırım 1 Mayıs’tan birkaç gün önce, memurlar dahil tüm personelini topluyor lise mezunu Oxfordlu Memed ve cumhurbaşkanlığını Kılıçdaroğlu’na vereceksiniz, milletvekilini kime verirseniz verin diye baskı yapıyor. İşte bu andan itibaren CHP’li Marmaris Belediye Başkanı partisini terk ettiğini kamuoyuna ilan etmiş oluyor. Ha bu arada devlet memurlarına siyasi zorlama yaparak suç da işliyor ama bunlarla ilgilendirmiyorum. Şikayeti olan gider şikayet eder. Aynı zorlama  Muğla mitingi için de yapılıyor. Hani biz bunlara karşıydık? Baskıcı zihniyeti istemiyorduk. Bilerek yaptığı inancını edinmeye başladım. Partinin baskıcı bir zihniyetle yönetildiğini göstererek, oyların destek verdiği parti TİP’e kaymasını istiyor diye düşündüm.

Grup Toplantısı Üyeleri Zan Altında

Memed’in TİP’e destek verdiğini tüm  Marmaris duymuştu ve CHP  Marmaris ilçe grup toplantısında bu şok durum dile getiriliyor. O koltuğa nasıl geldiğini unutan bizim Oxfordlu alenen CHP  Muğla milletvekilleri yerine TİP’e olan desteğini burada da net bir şekilde açıklıyor. Yetmiyor, ”Gidin beni disipline verin” deme cüretinde bulunuyor! Bak bak  bak bu ne özgüven? Burada da sorun yok! Memed TİP’e kaydığını alenen açıkladı ve Marmaris biliyor. Peki, bu açıklamadan sonra tüm grup üyeleri ve ilçe teşkilatı bu durumu kayıt altına aldı mı? Bu talihsiz durumu resmi olarak Muğla il başkanlığına bildirdi mi? Ve Marmaris teşkilatı  14 Mayıs seçimlerine bu strateji ile mi giriyor? Marmaris’te sandık güvenliği tehlike altında değil mi? Grup toplantısında konuşulanlar rapor edilmediyse meclis üyelerinin sonu ne olur? Bir yıl boyunca bu adam CHP’li olarak belediye başkanlığı yapabilir mi? Yoksa TİP’e mi kayar?

Sonuç: Yirmi yıldır CHP oylarıyla seçilip, Muğla ile aramızı bozup Marmaris’e ve turizmcilere zarar verenler Marmaris teşkilatı içindekilerdir. Koltuklarının önemini bilemeyen, güç zehirlenmesi yaşayan adayları bulanlar ve onaylayanlar da bu teşkilattandır. Yapılanlara sessiz kalanlar da. Marmaris’in Osman Gürün ile 20 yıldır süren savaşı bitirecek eğitimli, bilgili, örgüt disiplinine uyan, büyüklerine ve kadınlara saygıda kusur etmeyen, hiyerarşik sistemi her ne koşul olursa olsun bozmayacak taze kanlar devreye sokulmalı, halen örgütte olan ya da sistemsizliğe dayanamayarak ayrılan akil insanlar onure edilerek gerçek birlik ve beraberlik sağlanmalıdır. Marmaris’in arınmaya, rant için değil örgütün amaçları uğruna koşulsuz çalışacak taze kanlara ihtiyacı var. İnanın o kadar çok insan var ki bunu başaracak. Marmaris için, ülkemiz için yanlışı gördüğünde doğruları haykıracak, hiçbir koşulda ihanet etmeyecek Atatürkçü gençler görmek istiyoruz!