Marmaris Gazetesi TURİZM Vatan hasretine dayanamayan genç mühendis Amerika'yı bırakıp, Marmaris'e ata topraklarına döndü

Vatan hasretine dayanamayan genç mühendis Amerika'yı bırakıp, Marmaris'e ata topraklarına döndü

Vatan hasretine dayanamayan genç mühendis Amerika'yı bırakıp, Marmaris'e ata topraklarına döndü

Cihan Öner: Tesla'da Başarılı Bir Kariyerden Turizm İşletmeciliğine

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü Mahallesi'nde doğup büyüyen, 18 yaşında üniversite eğitimi almak için Amerika'ya giden ve ardından Tesla firmasında müdür olarak çalışan 33 yaşındaki Bilgisayar Mühendisi Cihan Öner, vatan hasretine dayanamayarak kariyer değişikliği yaparak Marmaris'e geri döndü.

"Vatan Hasretim Beni Memleketime Döndürdü"

Marmaris'te doğup büyüyen ve Amerika'da eğitim alan Cihan Öner, Farmingdale Üniversitesi'nde bilgisayar ve elektrik-elektronik mühendisliği eğitimi aldıktan sonra Tesla'da başarılı bir kariyere imza atmıştı. Ancak 2022 yılında vatan hasretine dayanamayarak Amerika'daki kariyerini sonlandırıp Marmaris'e geri dönen Öner, aile otelinin işletmesini devralarak turizm sektörüne adım attı.

Amerika'dan Marmaris'e Dönüş

Cihan Öner, Amerika'da geçirdiği 15 yıl boyunca Tesla'da müdürlük görevini üstlendi ve mühendislik alanında da çalışmalar yürüttü. Ancak vatanına duyduğu özlem ve memleket sevgisi, onu Amerika'dan ayrılarak Marmaris'e dönmeye yönlendirdi. Öner, aile otelinin işletmesini devralarak turizm sektöründe farklı başarılar elde etmeyi hedefliyor.

Marmaris'e Yeni Bir Vizyon Getirme Hedefi

Cihan Öner, aile işletmesi olan otelde sunduğu turizm hizmetlerini daha da geliştirerek Marmaris'e yeni bir vizyon katmayı planlıyor. Denize sıfır konumda bulunan otelde, hem yerli hem de yabancı misafirlere en iyi hizmeti sunmayı hedefleyen Öner, bölgenin turizm potansiyelini artırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Teknoloji ve Doğa İle Harmanlanan Bir Gelecek

Cihan Öner, Hisarönü Mahallesi'nde turizm sektörüne yön vererek bölgenin tanıtımına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Hem teknolojiyi hem de doğayı ön planda tutarak temiz enerji kullanımını teşvik eden Öner, bölgenin kalkınmasına destek olmayı ve uluslararası alanda tanınırlığını artırmayı hedefliyor.

/ 5
/ 5
/ 5
/ 5
/ 5
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğlaspor, Cemal Kızılateş'i renklerine bağladı

Muğlaspor, Cemal Kızılateş'i renklerine bağladı