Marmaris Gazetesi X Provokasyonlayabildiklerimizden misiniz?

Provokasyonlayabildiklerimizden misiniz?

Provokasyonlayabildiklerimizden misiniz?

Provokasyonlayabildiklerimizden misiniz? 

Murat ERSAN - Marmarisliyorum

Marmaris Kaymakamlığı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Marmaris Belediyesi’nin oluşturduğu komite kortejinde Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün seçtiği marşları çalınca Marmaris’te kriz yaşandı! Krizler silsilesi desek daha doğru olur. Buna bir de medya provokasyonu karışınca olaylar büyüdü, suçsuzlar recm edildi!

Öncelikle 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor haftasındaki kortej yürüyüşünde iki tane mehter marşı ve bir tane 15 Temmuz marşı neden çalar anlamış değilim? Marmaris’te yaşadığımızı anlayamayan Muğla’daki yöneticilerin, Atatürk’e yoğun duygular yaşayan bölgede, bu hassas zamanda böyle özel bir günde mehter marşı ağırlıklı bir repertuar seçmesi düşündürücü; ama biz değil onlar oturup bir daha düşünmeli!

Herkese tek tek ulaştığımda ve olayların içinde olanlarla konuştuğumda inanılmaz sonuçlara ulaştım.

Yürüyüşü organize eden İlçe Gençlik ve Spor müdürlüğü, marşları seçen Muğla Gençlik Spor İl Müdürlüğü, marşları çalan Marmaris Belediyesi’nin aracı, recm edilen Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü!

Marmaris Gençlik Spor İlçe Müdürlüğüne şu parçalar çalınacak diye direktif geliyor:                                                        Müşerref Akay “Türkiyem”, Genç Osman ve Osman Paşa Mehter Marşları, Ayna “15 Temmuz Demokrasi Marşı” Kenan Doğulu “Gençlik Marşı” ve Ayna “Koca Yusuf”.  Atatürk’ü anmayla hiç bir alakası olmayan bir çok parça! İstanbul’un kurtuluşu değil, Malazgirt Zafer’i değil! Böyle bir günde demekki bundan sonra İl gençlik Müdürlüğüne parça seçme yetkisi vermeyeceksiniz! 15 Temmuz’da 10.yıl Marşı yada İzmir Marşı çaldığını gördüyseniz yazdığım her şeyi geri alıyorum. Bırak Milli Eğitim Müdürlüğü seçsin böyle bir günde,  madem gençlerden sorumlu onlar, her türlü eleştiriyi alan onlar riski onlar alsın! Hiç bir suçu olmayan bir görevlinin adının kahpece ortaya atılması ise medya terörüdür. Kimsenin boğaz sıkmadığı ortaya çıktı, videosu olan varsa da paylaşsın ancak, öğrencinin de “boğazımı kimse sıkmadı” diye açıklama yapması olayın vahim boyutlarını göstermekte.

Yol boyunca İzmir Marşı söylendiğini ve engellenilmediğini herkes doğruluyor. Sadece tören alanına girişte söylenirken artık bitirilmesi gerektiği ve istiklal marşı söyleneceği uyarısı gelince bir serzenişte bulunuyor gençler. Karşıt görüşlü gençlerden gelen tepkiler üzerine tartışma çıkıyor. Başka da bir olay olmuyor. Ancak medya burada devreye giriyor ve Marmaris’ten intikam alınmak isteniyor! Olaylarla alakası olmayan görevli recm ediliyor, şikayetçi olan yok, hakkında soruşturma açılan yok ancak ülkeyi çalkalayacak provokasyon ortaya atılıyor.

Tekrar başa gelirsek; hatalı marş seçimi gün gibi aşikar! Fakat talihsizlikler ihmallede birleşerek devam ediyor, flaş bellekteki müzikler son dakika kontrol edilmek isteniyor ancak belediyedeki ses sisteminin aküsü problem yaratıyor. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü yürüyüşe geçilme kararı alıyor; yürüyüş marşsız başlıyor. Bu arada belediye sorunu anında çözüyor ve kontrol edilemeyen flaş bellekteki müzikler yayınlanıyor. Verilen bilgiye göre formatı uymayan diğer üç parça devreye girmiyor ve yürüyüş iki mehter bir 15 temmuz marşlarıyla yapılıyor. Aralarda da yol boyunca İzmir marşı söyleniyor. Bunların yorumlarını size bırakıyorum. Ancak şunu gördüm ki artık Marmaris’te gördüğüne de duyduğuna da inanmayacaksın! Kırk kere soruşturacaksın. Bugün bir Milli Eğitim yetkilisi gözümüzün önünde recm edildiyse bunda konuyu araştırmadan haber yapanların büyük suçu vardır; ancak marşların seçimi olayların başlangıç noktasıdır.

Murat ERSAN - Marmarisliyorum

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Thomas Cook iflasını açıkladı!

Thomas Cook iflasını açıkladı!