Marmaris Gazetesi HABER Sesiniz Olduk, Duyuldu! Yardım Yağıyor…

Sesiniz Olduk, Duyuldu! Yardım Yağıyor…

MarmarisLife ve Marmaris KOD 48 Çevre Koruma Derneği'nin sert paylaşımları, İçmeler'de çamurda kurtarılmayı bekleyen ailelerin sesini duyurdu. Vali Orhan Tavlı yemek aracı gönderdi.
Sesiniz Olduk, Duyuldu! Yardım Yağıyor…

MarmarisLife ve Marmaris KOD 48 Çevre Koruma Derneği’nin Sert Paylaşımları Ses Getirdi

İçmeler mahallesinde iki gündür çamur içinde kurtarılmayı bekleyen ailelerin sesi olduk. Yeri geldi yetkilileri aradık yeri geldi ağır yayınlar yaptık. İnsanların göz yaşlarına jeneratörlerimizle ve su pompalarımızla destek olmaya çalıştık ancak yeterli olamadık. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının, derneklerin, siyasi partilerin ve belediye birimlerinin değil ilgi göstermek zor durumdaki insanların yanına bile uğramadıklarını kayıt altına aldık. Sesimizi yükselttik.

Sabah Destek Yarışı Başladı

Haberi hazırladığımız bu ana kadar peşe peşe destek yağmaya başladı. Kızılay Marmaris Kadın Kolları başkanı Ayşegül Mungan sıcak çorba talebi için yetkililerle görüşerek çözmeye çalıştı. Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri birimi İçmeler Hamdi Kaz Parkı etrafında zarar gören aileleri ziyaret ederek taleplerini değerlendirdi. Ak Parti Gençlik Kolları ve Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri çamurlu eşyaları evden tahliye etmek için elbirliğiyle çalışıyor. Marmaris Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız aileleri ziyaret ederek evlerin boyanmasını üstlendi.

Muğla Valisinden Duygulandıran Davranış

Muğla Valisi Orhan TAVLI çamur içinde kalan ailelerin sıcak çorbaya ihtiyacı olduğu talebimizi hızla değerlendirerek

Orhan Tavlı Muğla Valisi
Muğla Valisi Orhan Tavlı günlük 4500 kişi kapasiteli yemek aracını Marmaris’e gönderdi

Marmaris’e yemek aracı yollattı. Bu akşam 19:00’dan itibaren mağdur durumdaki ailelere ve çamurla mücadele eden ekiplere çorba değil sıcak yemek dağıtılacak.

Hepimizin Başına Gelecek!

Değerli Marmarisliler, orman yangınında selfie çekerek ve üzülerek birbirimize destek olamayız. Lütfen iki şeye dikkat edin. Sel vb doğal afetlerde hiç olmazsa komşularınızın yardımına gidip başlarında durun. Maalesef bunu bile yapamadı Marmaris’teki bir çok komşu! İkinci olarak ağaç dikimine lütfen destek verin. Olanca hızıyla ormanlarımız geri kazanılmalı aksi taktirde çamurla boğuşan kendi çocuklarınız olacak!

Destekler Sürmeli! Yağmur Yine Vuracak!

Henüz sel mağduru vatandaşlarımızın normal yaşantısına dönemedi. Temizlik sonrası boya ve eşya temini için lütfen desteklerinizi esirgemeyin. Marmaris KOD 48 Çevre Koruma Derneği ve dergimizin web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ihtiyaç duyulan malzemeler sizlerle paylaşılacak. Unutulmamalı ki yumuşayan toprak yeni yağmurlarla daha büyük felaketlere neden olacak. Ve bu gece yağmur yeniden başlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Provokasyonlayabildiklerimizden misiniz?

Provokasyonlayabildiklerimizden misiniz?