Marmaris Gazetesi HABER Marmaris’te Sahile İnen Domuzlar Köpeklere Saldırdı!

Marmaris’te Sahile İnen Domuzlar Köpeklere Saldırdı!

Marmaris'te sahile inen domuzlar köpeklere saldırdı. Halk endişeyle izlediği olay sonrasında, bölgede besleme istasyonu kurulması çağrısı yapıldı.
Marmaris’te Sahile İnen Domuzlar Köpeklere Saldırdı!

Marmaris’te Sahile İnen Domuzlar, Köpeklere Saldırdı!

Marmaris ormanlık alan içindeki veya ormanlık alanlara yakın bölgelerde mahallelerde domuz görmeye alışan halk ilk defa sahilde domuzlara rastladı. Yavrularıyla sahile inen domuzlar, kendilerine havlayan köpeklere de saldırdı.

Köpeklere Saldıran Domuzları Halk Endişeyle izledi!

Marmaris’te Uzunyalı mevkii olarak adlandırılan merkezdeki sahile domuzlar indi. Yavrularıyla beraber 21:30 sularında yaklaşık 20 domuz Uzunyalı plajında yemek aradılar. Restoran ve otel çöplerinden yemek arayan domuzlar, sezon sonu nedeniyle kapanan işletmeler yüzünden çöplerde atık yemek bulamayınca sahile kadar indiler. Plajda bir süre kumları eşeleyen domuz sürüsü arada bir birbirleriyle de didişince sahilde bulunan köpekler tarafından bölgeden uzaklaşmaya zorlandılar. Ancak yavrularını koruma iç güdüsüyle domuzlar bu sefer köpekleri kovalamaya başladı. Bölgede yaşayan halk tarafından endişeyle izlenen kovalamacada köpeklere bir şey olmadı.

“Ormanlık Alanda Besleme İstasyonu Kurulmalı”

Uzunyalı sakinlerinden, kovalamacayı görüntüleyen Marmarisli İzzet Ünsal: “Bu ilk gelişleri değil aslında; buraya alıştırıldılar, şimdilik yiyecek buluyorlar ancak kışın ne olacak bilemiyorum. Zaten işletmeler kapanmaya başladığı için sahile kadar indiler. Hepsi aç.” dedi.  Marmaris Çevre Gönüllüleri ise, kısa bir süre önce yapılan toplantıda bilim insanlarının “ormanlık alan içlerinde domuz besleme istasyonları kurularak domuzlara zarar verilmeden geriye, iç bölgeye, ormanlık alanlara doğru çekilmesi gerektiği” açıklamalarını hatırlattı. Marmaris Çevre Gönüllüleri başkanı Murat Ersan sözlerine “Bu bölgelerde otellerden ve restoranlardan gelecek yiyeceklerle besleme istasyonlarının rahatlıkla kurulabileceği geçtiğimiz aylarda Marmaris’te yapılan seminerde bilim insanları tarafından açıklanmıştı. Bir önemli unsurda halkın domuzları beslemeye devam etmesi. Marmaris Kaymakamlığının ve belediyenin bu duruma da müdahale etmesi, halkın bilinçlendirilmesi için kampanyalar yapması gerekir; aksi taktirde domuzlar da insanlar da zarar görecek” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rıfat Çığ’ın Eşi Hayatını Kaybetti

Rıfat Çığ’ın Eşi Hayatını Kaybetti