Marmaris Gazetesi ÇEVRE Ortaca'yı Hareketli Günler Bekliyor: Avrupa Hareketlilik Haftası!

Ortaca'yı Hareketli Günler Bekliyor: Avrupa Hareketlilik Haftası!

Ortaca, Avrupa Hareketlilik Haftası'na katılıyor. Tüm Avrupada eş zamanlı kutlanacak etkinliklerde bu yılın teması "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" olacak.
Ortaca'yı Hareketli Günler Bekliyor: Avrupa Hareketlilik Haftası!

Ortaca'yı Hareketli Günler Bekliyor!

Ortaca, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’na Katılıyor…

Avrupa Hareketlilik Haftası, Tüm Avrupa ile eş zamanlı olarak Ortaca'da16 - 22 Eylül tarihleri arasında "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" temasıyla kutlanacak.

Özellikle son yıllarda sanayi ve teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte, nüfusun hızlı artışı, plansız kentleşme ve doğal kaynakların bilinçsizce ve hızlı tüketilmesi gibi sebeplerle küresel çapta çevre sorunları hızla artmakta. Çevre kirliliği günümüzde oldukça kaygı verici bir noktaya ulaşmış durumda. Gelinen bu noktada mevcut sorunlara karşı, küresel anlamda ortak bir çevre bilinci oluşturabilmek amacıyla tüm ülkelerin birlikte hareket etme ve gerekli önlemleri  alma zorunluluğu oluşmuştur. Bu amaçla  belirlenen tema üzerinden her yıl Avrupa Hareketlilik Haftası 16 - 22 Eylül tarihleri arasında tüm Avrupa'da eş zamanlı olarak kutlanmakta.

Bu yıl belirlenen "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" teması kapsamında insanların, ulaşım araçlarının ve aktivitelerin kendi alanlarına sahip olduğu yerler oluşturulması hedeflenmekte. Daha fazla sosyal eşitlik, daha fazla yol güvenliği, daha az gürültü, hava kirliliği ve daha iyi bir yaşam kalitesi ile kentlerdeki vatandaşların beklentilerinin karşılanması amaçlanmakta. Etkinlik  kapsamında kamusal alanların nasıl paylaşılacağına vatandaş katımılıyla karar verilmesi ve yayalar ile bisikletliler başta olmak üzere herkesin güvenli ve rahat bir şekilde hareket edebilmesi amaçlanıyor.

Koş, Pedalla, Hareket Et, Dans Et!!!


Ortaca Kent Konseyi tarafından organize edilen, Ortaca İlçe Kaymakamlığı, Ortaca İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ve Ortaca Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen etkinlik programında;
Pek çok sportif aktivite, Çocuk Sokak Oyunları, Halk Danslarının yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlık ve yürütme kurulu Seçimi

Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlık ve yürütme kurulu Seçimi