Marmaris Gazetesi HABER Dağlık Alanda Kaybolan Turistlere Nefes Kesen Kurtarma Operasyonu!

Dağlık Alanda Kaybolan Turistlere Nefes Kesen Kurtarma Operasyonu!

Marmaris'te kaybolan 3 Rus turist, dağlık alanda UMKE ve AKUT ekiplerinin kurtarma operasyonuyla bulundukları yerden çıkarıldı.
Dağlık Alanda Kaybolan Turistlere Nefes Kesen Kurtarma Operasyonu!

Marmaris'te kaybolan 3 Rus turist için nefes kesen kurtarma operasyonu!

Muğla'nın Marmaris İlçesinde bulunan Milli Parklar Bölgesindeki dağlık alanda 3 kişinin kaybolduğu bilgisi üzerine harekete geçen 112, UMKE ve AKUT ekipleri, saatlerdir dağlık alanda bitkin düşmüş vaziyette bekleyen 3 Rus turisti nefes kesen bir operasyonla kurtardı.

Marmaris Milli Park Bölgesi olan, İçmeler'de bulunan Karia yürüyüş yolu boyunca yürüyüş yapan Rus asıllı üç kişi bir süre sonra kayboldu. Dağlık alanda 3 kişinin kaybolduğu bilgisi üzerine 112, UMKE ve AKUT ekipleri harekete geçti.112, UMKE ve AKUT ekipleri, saatlerdir dağlık alanda bitkin düşmüş vaziyette bekleyen 3 Rus turisti nefes kesen bir operasyonla kurtardı.

Alınan bilgiye göre, Muğla’nın Marmaris İlçesi İçmeler Mahallesinde bulunan Marmaris Milli Parkı Yakınında dağlık bölgede kayıp şahıslar olduğuna dair Muğla 112 Komuta merkezine gelen ihbar üzerine, Marmaris 112, UMKE ve AKUT ekipleri Marmaris İlçe Sağlık Müdürü Dr. İmran İNCE koordinatörlüğünde arama ve kurtarma operasyonunu başarıyla gerçekleştirdi.

 

Nefes Kesen Kurtarma Operasyonu


Bölgeye kısa zamanda ulaşan Arama-Kurtarma ekipleri saatlerdir Milli Park Bölgesinde yolunu kaybederek sıcak havanin da etkisiyle bitkin düşmüş vaziyette bekleyen 3 Rus turisti halatlar yardımı ile mahsur kaldıkları yerden başarıyla kurtardılar.

Bölgede bulunan Karia Yürüyüş yolu rotasında yürümekte iken yollarını kaybeden turistler, sarp ve kayalık arazide aç susuz ve bitkin bir şekilde kaldıklarından hareket edemedikleri bilgisi verildi. Konumlarını ekiplere bildirirken karşılarında bir küçük, bir de büyük ada gördüklerini söylemeleri üzerine, ekiplerin  Keçi ve Karga adası yakınlarındaki dağlık bölgede bulunan Rus turistlere hızlıca ulaştıkları öğrenildi.

''I Trust You''

Kurtarma çalışmaları esnasında UMKE ekibinden bir kadın kurtarma görevlisine, ''I trust you'' yani ''sana güveniyorum'' diyen rus turist ekibe duygu dolu anlar yaşattı. Ekipler zorlu bir çalışmayla turistleri bulundukları yerden kurtarıp sağlık görevlilerine teslim ederek bu güveni boşa çıkarmadılar.


Sıcaktan açlıktan ve susuzluktan bitkin düşmüş vaziyette bulunan doğa sever turistler başarılı bir operasyonla kurtarıldılar. Oldukça bitkin durumda bulunan Rus turisler Egor Starchenko, Nikita Susakin ve Konstantin Golosnov  sağlık kontrolü için Marmaris Devlet Hastanesine sevk edildiler.

Zeren Çığ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'da yaban hayvanları fotokapana yakalandı!

Muğla'da yaban hayvanları fotokapana yakalandı!