Marmaris Gazetesi HABER İdris Akbıyık Muğla Valisi Oldu

İdris Akbıyık Muğla Valisi Oldu

İdris Akbıyık, Hakkari Valisi iken Muğla Valisi oldu. Akbıyık, başarılı kariyeriyle eğitim ve toplumsal kalkınma projeleriyle öne çıkıyor.
İdris Akbıyık Muğla Valisi Oldu

İdris Akbıyık Yeni Muğla Valisi Oldu

Valiler kararnamesi ile Hakkari Valisi ve Hakkari Belediye Başkan Vekili İdris AKBIYIK Muğla Valisi oldu

Muğla Valisi İdris Akbıyık Oldu

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 9 Ağustos 2023 gece yarısı 57 ilin valisi değişti. Bu kararname ile Hakkari valisi ve kayyum olarak atandığı Hakkari Belediye Başkan vekili İdris Akbıyık Muğla Valisi oldu. Vali Orhan Tavlı ise Samsun Valisi oldu.

Muğla Valisi Olan İdris Akbıyık Kimdir?

1971 yılında Malatya’nın Doğanşehir İlçesinin Çavuşlu Köyü’nde dünyaya gelen İdris Akbıyık, eğitim ve kamu hizmetleri alanında etkileyici bir kariyere sahiptir. İlköğrenimini Çavuşlu Köyü İlkokulu’nda tamamladıktan sonra ortaokul ve lise eğitimini Polat Kasabası’nda “Pekiyi” dereceyle başarıyla tamamlamıştır.

1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne giren İdris Akbıyık, 1990 yılında “İyi” dereceyle mezun olmuştur. Ardından Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalında “Türkiye’de Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımları ve İstihdam” konulu teziyle Yüksek Lisansını başarıyla tamamlamıştır. Şu an ise Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde doktorasını sürdürmektedir.

1991-1992 yıllarında Polis Akademisi’nde aldığı özel eğitimin ardından Bursa Emniyet Müdürlüğünde iki yıl boyunca Komiser Yardımcısı olarak hizmet etmiştir. 1994 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine katılarak, kamu hizmetine yeni bir boyut getirmiştir.

İdris Akbıyık’ın kariyeri boyunca pek çok farklı görevi üstlendiği görülmektedir. Sinop Kaymakam adaylığı ve Yeşilyurt Kaymakam Refikliği gibi görevlerin ardından, aldığı İngilizce kursuyla birlikte İngiltere’de inceleme ve araştırma faaliyetlerinde bulunmuştur. Mülkiye Müfettişi refakatinde teftiş stajını Elazığ’da gerçekleştirmiş, ardından çeşitli ilçelerde Kaymakam Vekilliği görevlerini üstlenmiştir. İçişleri Bakanlığında aldığı Kaymakamlık kursunun ardından Rize İli İkizdere İlçe Kaymakamlığına atanmıştır.

Kariyerindeki en dikkat çekici noktalardan biri, Diyarbakır’ın Çınar İlçesindeki göreviyken gerçekleştirdiği başarılı projelerdir. Kız çocuklarının okullaşması ve kadınlara yönelik projeleri ile adından söz ettiren Akbıyık, “Haydi, Anne Babalar Okula” projesi ile binlerce kadına okuma yazma öğretirken, 1000’den fazla kız çocuğunun da okula devam etmesini sağlamıştır. Aynı dönemde Çınar İlçesindeki kan davalarının barışla sonuçlanmasına da katkı sağlamıştır.

Kariyeri boyunca çeşitli ilçelerde Kaymakamlık ve Valilik görevlerini üstlenen İdris Akbıyık, her bir yerde eğitimi ön plana çıkaran projeler gerçekleştirmiştir. Kayseri’den Sakarya’ya, Geyve’den Hendek’e, “Bir Kitap Bir İnsan” ve “Her Çocuk Bir Etkinlik” gibi projelerle eğitim kalitesini artırmıştır.

İstanbul Şişli’deki görevi sırasında, halk-devlet işbirliğini güçlendirmek adına önemli adımlar atmış ve toplumun bilinçlenmesine katkıda bulunmuştur. Avrupa Birliği ülkeleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde 23 önemli projeyi hayata geçirmiş ve toplumun farkındalığını artırmıştır.

Kariyerinin bir döneminde Avustralya’da incelemelerde bulunan ve Afganistan’da eğitim seminerleri veren İdris Akbıyık, İngilizce bilgisiyle de öne çıkmaktadır. Evli ve üç çocuk babası olan Akbıyık, devlet memurluğunda 29 yılı geride bırakmış ve Mülki İdare Amirliği’nde 27 yılını doldurmuştur. Şu an Hakkâri Valisi olarak görev yapmaktadır.

İdris Akbıyık, kamu hizmetindeki uzun ve başarılı kariyeriyle, özellikle eğitim ve toplumsal kalkınma alanındaki projeleriyle dikkat çekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Orhan Tavlı Samsun Valisi Oldu

Orhan Tavlı Samsun Valisi Oldu