Rıfat Çığ’ın Eşi Hayatını Kaybetti

Belgeselci Rıfat Çığ'ın eşi Aysel Çığ, beyin kanaması sonucu vefat etti. Belgeselcilik hayatlarını birlikte sürdüren çiftin oğlu acı haberle Türkiye'ye döndü.

Ünlü Belgeselci Rıfat Çığ’ın Eşi Hayatını Kaybetti

Uzun süre Marmaris’te yaptığı çalışmalar sonrasında, 2006 yılında kurulan İz Tv’de yaptığı “Ayak İzleri” belgeseliyle bir anda Türkiye’nin tanınmış belgeselcileri arasına giren Rıfat Çığ, hayat arkadaşı Aysel Çığ’ı beyin kanaması sonucu kaybetti.

Antalya’da geçirdiği beyin kanaması sonucu bir haftadır hastanede yatan Aysel Çığ, yaşamla verdiği mücadeleyi kaybederek hayata gözlerini yumdu.

Belgeselciliğe Marmaris’te Başlamıştı

Aysel Çığ, aynı zamanda Marmaris Lisesi mezunlarından Zeren Çığ’ın ve ablası Gün Rengin Çığ Özgündüz’ün de yengesiydi. Aysel çığ, ünlü belgeselci Rıfat Çığ’ın Marmaris’te yerel kanalda başladığı belgeselcilik hayatında, kendisine de eşlik ederek bir süre kameramanlığını yapmıştı. Antalya’da hayatlarını sürdüren çiftten Aysel Çığ, geçtiğimiz hafta yaşadığı beyin kanaması nedeniyle bir haftadır hastanede yoğun bakımdaydı. Üst üste geçirdiği ameliyatlara cevap vermeyen Aysel Çığ, genç yaşta hayata veda etti.

KKTC’de eğitim gören, Rıfat Çığ ve Aysel Çığ’ın Kıbrıs'ta okuyan oğulları Genco Çığ aldığı acı haber sonrası dün Türkiye’ye geldi. Rıfat Çığ, sosyal medyadan da şunları paylaştı: “Sevgili eşim, yol arkadaşım, maceralara beraberce atıldığım yoldaşım, gözbebeğimiz, oğlumun annesi Aysel Çığ’ı kaybettik. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Bize destek veren tüm dost ve akrabalara, candan arkadaşlarımıza ve doktorlarına gönülden teşekkür ederim”.

Aysel Çığ’ın cenazesi önümüzdeki günlerde Marmaris’e getirilerek, Armutalan mezarlığına defnedilecek. Marmaris Life ailesi olarak, Rıfat Çığ ve ailesine baş sağlığı ve sabır diliyoruz.

Rıfat Çığ Kimdir?

Ankara doğumlu olan Rıfat Çığ İlk, Orta ve Lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. 1985 yılında Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümünü bitirdi. ODTÜ Mersin Deniz Bilimleri Enstitüsünde profesyonel araştırmacı olarak ulusal ve uluslararası projelerde çalıştı. Marmaris’te yaşadığı yıllarda amatörce radyo ve haber programcılığı yaparak başladığı basın dünyasındaki yolculuğu, 1995-2000 yılları arasında Turkish Daily News gazetesinin Marmaris temsilciliği ile sürdü.
2006 yılındaki kuruluşundan itibaren doğa belgeselleri çekmek üzere İZ TV ailesine katıldı. 2010 yılında NTV’de yayınlanan “Yeryüzü Notları” program serisinin sunumunda Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ile birlikte yer aldı. Hazırladığı belgeseller halen Digitürk’ün belgesel kanalı İZ TV de “AYAK İZLERİ” kuşağında yayınlanmaktadır.

 

Rıfat Çığ'ın EşiRıfat Çığ'ın EşiRıfat Çığ'ın EşiRıfat Çığ'ın EşiRıfat Çığ'ın EşiRıfat Çığ'ın Eşi

İLGİLİ HABERLER