Marmaris’e Sokağa Çıkma Yasağı Geldi! Son Dakika!

Marmaris'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Aniden gelen kararla halk marketlere akın etti, izdiham yaşandı. Türkiye'deki 31 şehir için İçişleri Bakanlığı 48 saatlik sokağa çıkma yasağı getirdi. Halkın sosyal mesafe kuralını ihlal ettiği İstanbul'da da benzer görüntüler yaşandı.

SON DAKİKA: MARMARİS’TE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI!

 

10.04.2020 tarihi saat 24:00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştır.

Sokağa çıkma yasağı, Türkiye’deki 31 şehir için İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararla 30 büyük şehir ve Zonguldak için saat 24.00’ten itibaren geçerli olacak şekilde 48 saat boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

MARMARİSTE MARKETLERE SALDIRDILAR

Korona virüs tedbirleri kapsamında ilk olarak 65 yaş üstünün sokağa çıkmasının yasaklanmasının ardından geçtiğimiz günlerde alınan kararla 20 yaş altınında sokağa çıkması yasaklanmıştı. Bunun yanı sıra 30 büyükşehir ve Zonguldak’a giriş çıkışlar 15 gün süre ile yasaklanmıştı. 15 günlük süre 12 Nisan Pazar günü sona erecek. Pazar günü yapılacak olan değerlendirmenin ardından Anadolu’da corona virüsün yayılma hızında bir düşüş yaşandığı tespit edilmez ise daha sıkı tedbirlerin alınabileceği bu tedbirler arasında sokağa çıkma yasağının kapsamının da genişletilebileceği açıklandı.

Uzun Kuyruklar Oluştu
Uzun Kuyruklar Oluştu
Uzun Kuyruklar Oluştu
Uzun Kuyruklar Oluştu

HALK SOKAKLARA İNDİ!

marmaris
marmaris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KİMLERİ KAPSIYOR?

20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine koronavirüs tedbirleri kapsamında “Özel Gereksinimi” olan çocuk gençlerle ile ilgili istisnaları içeren ek genelge gönderdi. Genelgeye göre, 20 yaş altında, uzun süre kapalı ortamda kalmasının ruhsal ve fiziksel olarak sağlıklarını olumsuz etkileyeceği, otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi tanısı konulmuş “Özel Gereksinimi” olan çocuk ve gençlerin ebeveyn veya bakıcıları refakatinde, rahatsızlıklarını kanıtlayıcı rapor vb. belgeleri yanında bulundurmak, enfeksiyon yayılımını engelleyecek uygun şartları yerine getirmek, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske kullanmak, el temizliği ve hijyene uymak koşulu ile ikametlerinden çıkmalarına, park ve bahçelerde dolaşmalarına aynı il sınırları içinde araçla seyahat etmelerine izin verilecek.

sokağa çıkma yasağı
sokağa çıkma yasağı

Saat 22.15 itibariyle valiliklere gönderilen genelgenin tüm detayları kamuoyu İle paylaşılacaktır.

MarketSOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA İSTİSNAİ DURUMLAR NELERDİR?

İçişleri Bakanlığı, 18-20 yaş aralığındaki gençlerin sokağa çıkma yasağıyla ilgili istisnaları içeren ek genelgeyi valiliklere gönderdi.

18- 20 yaş arasındakiler için hangi durumlarda istisna getirileceği, 81 İl valiliğine gönderilen genelgede şu şekilde sıralandı:

 

Doğum tarihi 01.01.2000-01.01.2002 tarihleri arasında (18-20 yaş aralığında) olmakla beraber;

Kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel veya işçi statüsünde görevli olanlar,

Özel sektörde düzenli bir işe sahip olan ve sosyal güvenlik kayıt belgesi ile bu durumu belgeleyenler,

Tarımsal üretimin sürekliliği açısından önemli bir fonksiyona sahip olan ve iller arasındaki planlama, seyahat ve konaklama koşulları 03.04.2020 tarih ve 6202 sayılı Genelgemiz ile düzenlenen mevsimlik tarım işçileri, 03.04.2020 tarih ve 6235 sayılı sayılı Bakanlık Genelgesi ile getirilen sokağa çıkış yasağından muaf tutulacak. Bu istisnalar 01.01.2002 tarihinden sonra doğanlara (18 yaşından küçüklere) uygulanmayacak.

Sokağa çıkış yasağından muaf tutulanlar istisna kapsamında olduklarını kanıtlayacak belgeleri yanlarında bulundurmak ve denetimler sırasında bu belgeleri ibraz etmek zorunda olacak.

Detaylar
Detaylar

Sokağa Çıkma Yasağı Detaylar Belli Oldu Nereler Açık!

 

 

 

İSTANBUL’DA HALK SOKAĞA İNDİ SOSYAL MESAFE KURALINI TANIMIYORLAR!

İstanbul’da sokağa çıkma yasağından sonra halk market ve açık olan fırınlara akın etti! Tüm Türkiye’de bir anda gelen sokağa çıkma yasağından sonra acil ihtiyaçlarını gidermek üzere halk sokağa çıktı. Sosyal mesafe kuralının çiğnendiği görüntüler ortaya çıktı.

marmariste halk


 

İLGİLİ HABERLER