Marmaris Yaşam Merkezi

Marmaris Belediyesi'nin yıkılacak binasının ardından yapılacak yeni projeler arasında deniz manzaralı kültür-sanat ve yaşam merkezi öne çıkıyor.

“Faydalanmak İçin Yarışacaksınız”

Murat ERSAN-Ender TÜRKKAN/Marmaris Life

Yapılan testler sonucu, ‘depreme dayanıksız’ bulunduğu gerekçesiyle boşaltılan ve yıkılacağı öğrenilen Marmaris Belediyesi Hizmet Binası’ndan boşalacak arazinin geleceği merak konusu oldu. Belediye yetkililerinin, çok kısa süre içerisinde söz konusu alanda hayata geçirilmesi planlanan projeyi açıklaması beklenirken, çeşitli söylentiler dolaşmaya başladı. Sosyal medyaya da yansıyan söylentilerden, bölgeye otel yada kültür merkezi yapılacağı yönündekiler ağır bastı.

Deniz Manzaralı Kültür-Sanat Ve Yaşam Merkezi

Oysa, 2019 yerel seçimlerinden önce, Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve ekibince hazırlanan projelerde binanın ‘ivedilikle’ yıkılıp yenileceği, yerine de kültür ve sanat ağırlıklı, “Marmaris Yaşam Merkezi” adlı bir sosyal tesis yapılacağı, en sevilen bölümünün ise teras katta yer alacak olan ve tüm Marmaris yaşayanlarının faydalanmak için yarışacağı bir sosyal tesisi olacağı belirtilmişti. Marmaris Belediyesi’nin de, başka bir yere inşa edilecek, planlı ve çevre dostu bir binada hizmet vermeye başlayacağı kaydedilmişti. İki tesiste de otopark bulunacağının altı çizilmişti. Dolayısıyla, merak konusu olan projeler, Mart 2019 yerel seçimlerinden önce açıklanmıştı.  Başkan Mehmet Oktay ve ekibinin  vaat ettiği o projeler, hazırlanan kitapçık içerisinde şu sözlerle yer almıştı:

Yeni Belediye Hizmet Binası

Mevcut binanın yetersizliği de, güvensizliği de aşikar. Şehrimize yakışır güvenli, planlı ve çevre dostu bir belediye hizmet binasına ihtiyacımız var. Kapalı ve açık otoparklara sahip olan, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan ve sıfır atık üreten yeni bina, hem hizmet kalitesini ve ulaşılabilirliğini arttıracak hem de tüm Marmaris yaşayanları için örnek teşkil edecek.

Marmaris Yaşam Merkezi

Mevcut Belediye binası, farklı amaçla inşa edilmiş ve zorlama dönüşümlerle ayakta kalmaya çalışan çağ dışı bir yapı. Otoparkı dahi olmayan bir binada hizmet almak da vermek de oldukça zor. Bu binayı ivedilikle yeniden inşa edeceğiz ve yerine genciyle yaşlısıyla; kadını erkeğiyle bir arada yaşayan bir yaşam merkezi yapacağız. Burada gösteri salonlarıyla; dans, müzik tiyatro ve resim stüdyoları yer alacak. Ayrıca gençlerimiz için Okuma ve Üretme Salonu’nu, Kadınlar ve Emekliler Kahveleri’ni içinde barındıracak projemizin belki de en sevilen bölümü ise teras katta yer alacak olan ve tüm Marmaris yaşayanlarının faydalanmak için yarışacağı bir sosyal tesisi olacak.

İLGİLİ HABERLER