İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth 96 Yaşında Hayatını Kaybetti!

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti. Galler Prensi Charles, İngiltere'nin yeni kralı ve devlet başkanı oldu.

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth 96 Yaşında Hayatını Kaybetti!

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth, son zamanlarındaki rahatsızlıklarından ötürü bugün öğleden sonra hayatını kaybetti. En büyük oğlu Galler Prensi Charles, İngiltere’nin yeni kralı ve devlet başkanı oldu.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamalarda, "İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth, Balmoral’da bugün öğleden sonra huzur içinde hayatını kaybetti." ifadesi yer aldı. Açıklamada, Prens Charles için "Kral" unvanı kullanılırken, eşi Camilla için ise "Kraliçe" unvanı kullanıldı. İngiltere kraliçesi 2. Elizabeth'in hayatını kaybetmesi üzerine, Buckingham Sarayı'nda bayraklar yarıya indirilerek yas ilan edildi.

Elizabeth Alexandra Mary Windsor, 21 Nisan 1926'da, Kral 6. George ve eşi Kraliçe Elizabeth'in kızı olarak Londra'da dünyaya geldi. 6 Şubat 1952'de kocası ile birlikte çıktıkları bir yolculuk sırasında babasının öldüğü ve yerine kendinin geçtiği haberini aldı. 1953 yılındaki resmi taç giyme töreni tarihte ilk kez televizyondan canlı olarak yayınlandı. Böylece uzun yıllar sürecek olan saltanatı başlamış oldu.

Kraliçe Elizabeth'in ölümü, İngiltere ve dünya genelinde büyük bir üzüntü yarattı. Kraliçe Elizabeth, 70 yılı aşkın bir süre boyunca tahtta kalarak, İngiltere tarihinin en uzun süre hüküm süren monarkı olarak tarihe geçti. Babası Kararlı ve sağduyulu liderliği ve hizmeti, iİngiltere halkı tarafından takdir edildi ve saygı gördü. Kraliçe'nin ölümü, İngiltere'de ve dünya genelinde büyük bir boşluk bıraktı.

İngiltere’nin yeni kralı Charles, yaptığı ilk açıklamada, "Sevgili annemin ölümü beni çok üzdü." dedi. Charles, annesinin mirasını devam ettireceğini ve onun hizmet anlayışını sürdüreceğini belirtti. Yeni kralın tahta çıkışı, İngiltere'de yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

Kraliçe Elizabeth'in ölümü, dünya genelinde birçok lider ve ünlü isim tarafından da taziye mesajlarıyla anıldı. Kraliçe'nin anısına düzenlenecek olan cenaze töreni, büyük bir katılımla gerçekleşecek ve dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından izlenecek. Kraliçe'nin mirası, İngiltere ve dünya genelinde uzun yıllar boyunca hatırlanacak ve saygıyla anılacak.

Kraliçe Elizabeth'in ölümü, Türkiye ve dünya basınında geniş yer aldı. İngiltere'de ve dünya genelinde büyük bir yankı uyandıran haber, bundan sonrası için de tüm dünyanın gözlerinin Birleşik Krallığa çevrilmesine neden oldu


 

İLGİLİ HABERLER