Altı Yıldır Beklenen Armutalan/Siteler İmar Revizyon Planı Askıya Çıktı!

Armutalan, Sinam, Camiavlu ve Siteler mahallelerini etkileyen imar revizyon planı sessiz sedasız askıya çıktı.

Armutalan İmar Planı Sessiz Sedasız Askıya Çıktı!

2018 yılından beri yılan hikayesine dönen Armutalan, Camiavlu, Siteler, Sinam mahallesini etkileyen imar revizyon planı askıya çıktı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı altı yıl aradan sonra askıya sessiz sedasız ve duyuru yapılmadan çıktı. Yıllarca kangrene dönüşen ve Marmarislileri mağdur eden imar revizyon planı, çarpık yapılaşma içinde umut olması beklenirken vatandaşlardan tepki toplamaya başladı.

Ormandan içeriye 10 metre terk vatandaşı hüsrana uğrattı

Armutalan, Sinam, Camiavlu ve Siteler mahallelerini etkileyecek imar revizyon planında en dikkat çekici konu ise orman kenarında bulunan evlerin önünden 10 metre yangına yoluna terk etme mecburiyeti oldu. Dergimizi arayan vatandaşlar mağdur olduklarını, bu revizyon planıyla arsalarının yola terklerle beraber kuşa döndüğünü, gereken tüm hukuki haklarını kullanacaklarını belirttiler.

Ormana kenarı evlerle beraber aynı adada olan evlerden de orman yolu için pay alınacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri yetkilileriyle yaptığımız görüşmede, vatandaşın mağdur olduğunu bunu nasıl adaletli bir şekilde dengeleyeceklerini sorduğumuzda ise arsa olarak değil, bulundukları ada olarak herkesin hissesinden ormana terk yapılacağı bilgisini aldık. Bu durumda ormana sınır olmayan arsa sahiplerinin de imar revizyon planına itiraz etmemeleri durumunda kayıp yaşayacakları duyuruldu.

Muhtarlıklarda, Marmaris Belediyesi ve Muğla B.Ş.B. ilan panolarında askıda

Konu geçen mahallelerde arsa ve ev sahibi olanların bağlı bulundukları muhtarlıklara giderek ya da Marmaris Belediye İçmeler Hizmet Binası duyuru panosundan ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ilan sitesinden “Marmaris” araması yaparak iki şekilde yayınlanan imar revizyon planına ulaşabilirler.

İtiraz İçin vatandaşa Muğla’ya Gitme Eziyeti

İmar revizyon planına itiraz etmek isteyen Marmarislilerin, Muğla’daki Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar işlerine gitmeleri gerektiği belirtildi. Bu hizmetinde Marmaris’ten yapılması için vatandaşın talebi bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER