Muğla Teknopark'ta İlk Global Turizm Şirketi Kuruldu

Muğla Teknopark'ta kurulan Vihobook, Türkiye'de ilk global turizm dijital pazarlama projesi olarak öne çıkıyor. Proje, otel yönetim sistemleri, online satın alma yönetim sistemleri gibi 10 farklı bulut yazılım ürünüyle kurumsal firmalara hizmet sunuyor. Şirket, gençleri iş hayatına kazandırmaya ve teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyor.

 Muğla Teknopark'ta İlk Global Turizm Şirketi Kuruldu 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Muğla Teknopark, yenilikçi ve teknolojik ürünler geliştirerek bölgeye ve ülkeye katma değer sağlamaya devam ediyor. Vihobook da bu ürünlerden önemli bir tanesi. Muğla Teknopark'ta yer alan MAVA firmasının bir girişimi olan Vihobook, Türkiye'de global pazara hitap eden ilk turizm dijital pazarlama projesi olarak öne çıkıyor.

Kurumsal Firmalara Yazılımda Çağ Atlatacak ürün!

2016 yılında Marmaris'te kurulan Vihobook Software Tourism Şirketi yazılım ve teknoloji alanında faaliyet göstermekteyken Muğla Teknopark'ta  Ar-Ge ofisinde Vihobook isimli projeyi üretti.  2021 yılında geliştirilen Vihobook, otel yönetim sistemleri, muhasebe, online satın alma yönetim sistemleri yazılımları, satış pazarlama ve e-dönüşüm çözümleri gibi 10 farklı bulut yazılım ile kurumsal firmalara sunulmaya başlandı.

Muğla Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren Vihobook, kısa sürede global pazarda yaklaşık 3 milyon turizm firmasına ulaşmayı hedefliyor. Bu proje, Türkiye'nin turizm sektöründe dijital dönüşümü sağlamayı ve uluslararası arenada önemli bir oyuncu olmayı amaçlıyor.

"Üniversiteden Staj İçin Ciddi Talep Var!"

Vihobook'un kurucusu Hayri Yılmaz, gençlerin iş hayatına kazandırılmasına büyük önem verdiklerini belirterek, “Vihobook, Emitt 2024 Turizm Fuarı'nda yazılım ve teknoloji dalında ‘En Fazla Etkileşim ve Tanıtım Ürün Yenilikçi Ödülü'ne layık görüldü. Hızlı gelişen dijital teknolojiyi ciddi şekilde takip ediyor ve uyum sağlamakla kalmayıp önüne geçmeye çalışıyoruz. Ürün geliştirme serüvenimize 3 bilgisayar mühendisi ile başladık, bugün ise bilgisayar yazılım mühendisi ve yapay zekâ alanında yüksek lisans yapan toplam 12 Ar-Ge personeli ile devam ediyoruz. Ürün ayrıca Muğla'da istihdama da destek sağlıyor. Üniversite öğrencilerimizin özellikle yağun ilgisi bulunuyor. Stajda da cidd talep var. 2024 yaz döneminde 28 stajyer kabul ettik. Gençlerin iş yaşamlarına atılmalarına büyük önem veriyor ve onları destekliyoruz. Müşterilerimizin bize duyduğu güvenle, katma değeri yüksek ürünler geliştirerek Muğla ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERLER