Marmaris Gazetesi Yemek Tarifi How to Make Octopus with Begendi?

How to Make Octopus with Begendi?

"Marmaris Gazetesi'nden Beğendili Ahtapot Tarifi: Közlenmiş patlıcan ve ahtapotla lezzetli bir tarif. Tereyağı ve tulum peyniri ile zenginleştirilmiş.
How to Make Octopus with Begendi?

Beğendili Ahtapot Nasıl Yapılır?

 

Marmaris Gazetesi olarak size “Beğendili Ahtapot” yedirmeyi değil, “Beğendili Ahtapot” yapmayı öğretelim istedik! Özellikle ege bölgesine ait olan bu lezzeti yani ahtapotla patlıcanın aşkını gazetemizin yemek köşesi yazarı Necdet Emre’nin köşesi “Neco’nun Mutfağı”ndan sizler için taşıdık.

Malzemeler:

1 adet haşlanmış ahtapot

2 adet bostan patlıcan

100 gr tereyağı

3 kaşık un

1 bardak süt

Rendelenmiş İzmir tulumu

tuz – karabiber – muskat

mantar

yeşil biber

soya sosu

sarımsak

pul biber – toz biber – kekik

zeytinyağı

Yapılışı:

Öncelikle patlıcanları közleyerek başlıyoruz. Közlenen patlıcanlar ufak ufak doğranır. Bir tencerede eritilen tereyağına unu ekleyerek hafifçe kavurun. Daha  sonra tereyağında hafif kavrulan una sütü ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Yani kısaca bildiğiniz klasik beğendi yapar gibi karışımı hazırlıyoruz. Klasik beğendi gibi hazırlamaya başladığımız karışımımızın içine farklı olarak İzmir tulumu ve çok az muskat ilave ediyoruz…. Koyulaşınca patlıcanları ve peyniri ilave edin ve püre haline getirip baharatlarla çeşnilendirin.

Haşlanmış ahtapot bacaklarını üçe bölüp büyük parçalar halinde tavada mantar, biber ve sarımsakla soteleyin. Daha önce haşladığımız için sadece sotelemek daha lezzet verecektir. Ahtapotun vantuzlarını sakın soymayın tüm lezzeti veren ve sosların yüzeye yapışmasını sağlayan en lezzetli yeridir. En son soya sosu ve baharatları ilave edip servis edebilirsiniz.

Comments
* There are no comments for this content, be the first to comment, let's discuss *
Manisa’nın yeni kültür değeri gün yüzüne çıkarılıyor

Manisa’nın yeni kültür değeri gün yüzüne çıkarılıyor