Marmaris Gazetesi News USLANMIYORLAR!

USLANMIYORLAR!

Marmaris'te yaşanan ölümlü jeep safari kazasının ardından emniyet tarafından yapılan denetimlerde 32 araca toplam 22 bin 47 TL ceza kesildi.
USLANMIYORLAR!

Ölüm Akıllandırmadı, Belki 22 Bin TL Ceza Akıllandırır!

24 Ağustos tarihinde  Marmaris’te meydana gelen ve 5 turistin ölümüne 6 turistin yaralanmasına neden olan jeep safari kazası büyük üzüntü yaratmış, kazanın etkisiyle yabancı tur acentaları safari turlarını iptal etmişti. Ölümlü kaza ders olmamış olacak ki yapılan denetimlerde bir günde 32 safari aracına toplam 22 bin 47 TL ceza kesildi.

Kaymakam Duruma El Koydu, 32 Araç Ceza Yedi!

Toplumsal olaylarda aldığı önemli ve net tedbirlerle dikkat çeken  Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy emniyet birimlerini tedbirleri arttırmaları için uyarmıştı. Jeep Safari ve gizli risk arz eden diğer tüm turizm çeşitlilikleri üzerinde güvenlik ve risklerin belirlenmesi çalışmalarının başlamasının ardından tedbirler de arttırıldı. Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince, Asparan Mevkii ve Kızkumu bölgesinde 65 safari aracı ve şoförüne yapılan denetimlerde araç dışına yolcu bindirmek, araçtan bir şey atmak-dökmek, trafik kurallarına uymamak, hatalı sollama yapmak gibi kural ihlallerinden 32 araca Toplam 22.047 TL para cezası kesildi.

Sosyal Medyada Tepkiler Durmadı Ama Değişen Olmadı

Gerek insanların ölmesi gerekse turizme verdiği zarar nedeniyle vatandaşlar tarafından sosyal medya safari turları için aşırı sürat, su tabancaları ile savaş, trafik güvenliğini tehlikeye sokan kullanımlar nedeniyle Marmarisliler sürücülere tepki gösterdi. “Kısa süre sonra yine her şey eskiye dönecek” diye yorum yaptılar ve bir kaç gün sonra kesilen cezalar her şeyin unutulduğunu ortaya serdi. Fotoğraflar da turistlerin hala araç üstünde emniyetsiz şekilde su savaşı yaptığını göstermekte.

Ersan: “Su Tabancası Kaza Sebebi! Su Tabancası Olmasaydı Ölenler Emniyet Kemerini Takacaktı!”

Marmaris KOD 48 Çevre Koruma Derneği Başkanı ve  Marmaris Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Murat Ersan yaptığı açıklamada “Safari bir çeşitlilik, bir çok arkadaşımız safari turizmiyle uğraşıyor. Zamanında kendilerini uyardık. Şoförler çok tehlikeli ve gereksiz riskli kullanıyor dedik. Marmaris’in doğal güzelliğini göstermeniz yeterli, gereksiz hız ve aksiyon turistleri korkutmaktan başka bir işe yaramıyor dedik. Aldığımız cevap şoförlere söz geçiremiyoruz oldu! Söz geçiremiyorsan o şirketi kapatacaksın yada bu iş bu şekilde yapılmayacak.

“Sadece Şoför Değil, Su Tabancası Kiralama ve Savaşına İzin Veren De Suç İşler!”

Su tabancası kesinlikle yasaklanmalı; ek ücret kazanacağız diye ölüme davetiye çıkarılıyor. Antalya ve Fethiye’de bunun acısını yaşadık. Eğer su tabancası olmasaydı ölen turistler emniyet kemeri bağlı şekilde oturdukları yerden etrafı seyredeceklerdi. Su savaşı, yolcuları ayağa kalkmaya teşvik eden unsurdur. Sadece şoför değil, su tabancası kiralamasına ve savaşına izin veren şirket yöneticileri ve yetkilileri de suç işlemiş olur. Emniyetli sürüş yerine daha fazla kar etmeyi düşünen herkes suçludur, kimse sıyrılmaya çalışmasın. Marmaris’e kötü imaj sağlayan sorumsuz herkes hedefimizdedir” dedi.

/ 3
/ 3
/ 3
Comments
* There are no comments for this content, be the first to comment, let's discuss *
Türkiye'de ilk defa Karakulak'a uydu takip cihazı takıldı

Türkiye'de ilk defa Karakulak'a uydu takip cihazı takıldı