Marmaris Gazetesi News Marmaris Körfezi’ndeki Müzik Rezaletine Son

Marmaris Körfezi’ndeki Müzik Rezaletine Son

Marmaris Turizm Danışma Kurulu, Marmaris ve koylardaki teknelerde yüksek sesle müzik yayınına yasak getirdi. Yasak ilerleyen dönemlerde de kalıcı olacak.
Marmaris Körfezi’ndeki Müzik Rezaletine Son

Teknelerden Yükselen Müzik Artık Kulakları Tırmalamayacak!

Marmaris halkı ve tatilciler yıllardır  teknelerden yapılan yüksek volümlü müzik yayınlarına  maruz kalıyor. Farklı dillerde ve farklı tempolarda bir çok müziğin birbirine karışarak kulakları tırmalayan nağmeleri, deniz kenarında biraz hava almak isteyenlere bir parça olsun huzur bırakmıyordu yıllardır. Oturup deniz kenarında bir çay içmek ya da dondurma yemek  veya biraz sohbet etmek isteyenler bu teknelerin müzikleri açmasıyla bulundukları yerden nasıl kaçacaklarını bilemiyordu. Marmaris halkının senelerdir katlanmak zorunda olduğu ama tatilcilerin de hiç hoşuna gitmeyen bu uygulamaya nihayet bir son veriliyor. Marmaris  Turizm Danışma Kurulu tarafından teknelere müzik yasağı getirildi.

Marmaris Teknelere Müzik Yasağı

Marmaris körfezi içinde ve dışındaki koylardaki teknelere müzik yasağı getirildi. Rahatsızlığa ve şikayetlere sebep olan Marmaris Körfezi’nde deniz araçlarından müzik yayını yapılması konusunda radikal kararlar alındı.  Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy başkanlığındaki  ilgili Kurul, gürültü kirliliğine yol açan yayınları da masaya yatırdı. Edinilen bilgiye göre, Kurul, körfez içinde ve dışındaki koylarda deniz araçlarından müzik yayını yapılmasını yasakladı. Yayının ancak açık denizde yapılabileceği kararlaştırıldı. Sadece bir koy’un yasak kapsamında tutulduğu öğrenildi. Söz konusu bölgenin adının yapılması beklenen resmi açıklamayla netliğe kavuşması bekleniyor.

Yeni Bir Dönem Başlıyor

İlçe merkezi genelinde bulunanların kulaklarını tırmalayan ve gerek halk gerekse tatilciler tarafından çok sayıda şikayete konu olan Teknelerden yapılan yüksek ölçekli müzik yayınına yasak getirildi.Marmaris İlçe Turizm Danışma Kurulunun aldığı kararlar  doğrultusunda bundan böyle tekneler belirlenen alanlarda yüksek sesle müzik yayını yapamayacak. Alınan bu kararlar ile birlikte artık deniz havasını huzurla içimize çekebileceğimiz ya da yanımızdakiler ile alçak sesle sohbet edebileceğimiz yeni bir dönem başlıyor.

Yasak Kalıcı Olacak

Marmaris’te teknelerden yapılan ve büyük rahatsızlıklara sebep olan yüksek ölçekli müzik yayınına İlçe Turizm Danışma Kurulu tarafından getirilen yasak kalıcı olacak. Değişik dillerde ve  değişik tarzlarda yüksek ölçekteki  müziklerin  yayınlarına getirilen yasağın sadece  pandemi süreciyle sınırlı kalmayacağına dikkat çekilerek, daha sonraki dnemleri de kapsayacağının altı çizildi.

Marmaris Life

Comments
* There are no comments for this content, be the first to comment, let's discuss *
MASKOT – Marmaris Komedi Tiyatrosu 19 yaşında!

MASKOT – Marmaris Komedi Tiyatrosu 19 yaşında!