Marmaris Gazetesi News Marmaris Yunus Parkı Mühürlendi

Marmaris Yunus Parkı Mühürlendi

"Marmaris Yunus Parkı'nın kapatılması için uzun süren mücadele sonuç verdi. Parkın mühürlenmesiyle yunusların özgürlüğüne kavuşma umudu arttı.
Marmaris Yunus Parkı Mühürlendi

“Yunus Zindanı”nın Kapısına Mühür Vuruldu

İçmeler mahallesi sahilinde 2007’den bu yana yabancı bir firmanın işlettiği “Marmaris Yunus Terapi ve Aktivite Merkezi”nin kapatılmasını isteyen çevreciler ve hayvanseverler, defalarca protesto eylemleri, imza kampanyaları düzenlemiş, ancak amaçlarına ulaşamamışlardı. Son olarak, aralarında Muğla Barosu Doğayı Koruma ve Hayvan Hakları Komisyonu Temsilcisi Avukat Ayşegül Mungan’ın da bulunduğu Marmaris Belediyesi’nin Ak Partili meclis üyeleri, Temmuz ayı Meclis toplantısında grup olarak konuyla ilgili soru önergesi verdi. Önergede, özetle, kamuoyunda Marmaris Yunus Parkı olarak bilinen işletmenin ruhsatının olup olmadığı, ruhsatı yoksa nasıl işletildiği soruldu.

Sessiz Sedasız Mühürlendi!

Meclis’in önergeye Ağustos ayı toplantısında yanıt vermesi beklenirken, Marmaris Belediyesi, bu hafta başında parkı mühürledi. Avukat Ayşegül Mungan, basına ve kamuoyuna duyurulmayan mühürleme işleminin önergelerinin ardından yapıldığına işaret ederek, “Belediye yönetimi, ilk meclis toplantısında konu hakkında bilgilendirmede bulunacaktır diye umuyoruz” dedi.

Sıra Yunusların Özgürlüğüne Kavuşmasında

Yunus parkının kapatılması amacıyla yıllarca uğraş veren Ayşegül Mungan, gelinen noktanın kendisini sevindirdiğini, bundan sonraki hedeflerinin ise parkta bulunan yunusları özgürlüğüne kavuşturmak olduğunu söyledi. Mungan, merkezin fiziksel koşullarının da, hem yunusların hem oraya giden insanların sağlığını olumsuz etkileyecek durumda olduğunu kaydederek, “Birileri para kazanacak, insanlar eğlenecek diye kimsenin yunuslara eziyet etme hakkı yok” diye konuştu.

Parkın kapatılması hayvanseverler tarafından da sevinçle karşılandı. Kısa adı “MAHAKDER” olan Marmaris Hayvan Hakları Derneği, gelişmeleri duyururken “Yunus zindanının kapısına, uzun mücadelelerden sonra mühür vuruldu” ifadeleri kullanıldı. MAHAKDER’in sosyla medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu sözler yer aldı:

Yunusların Özgürlüğüne Kavuşmasını İstiyorsanız Destek Olun

“Marmaris Yunus Parkı denen yunus zindanının kapısına, uzun mücadelelerden sonra mühür vuruldu. Şimdi sıra o zavallı yunusları, Alman şirketinden alıp, rehabilitasyon merkezine göndermekte.. Bunun için yardımlarınıza ihtiyacımız var… Muğla Valiliği, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bol, bol yazın lütfen”

Paylaşımın altına MAHAKDER’e destek mesajları yazıldı. İşte onlardan bazıları:

Oh Be Sonunda!.. Marmaris Yunus Parkı Kapatıldı

-Süper haber

-Zindandaki yunusların çığlığına açık denizden yunuslar geliyor ve koyda balık kalmadı eskiden kefallar vardı cennet koyunda beslerdik teknelerden ekmek atardık..

-Oh be sonunda.. Yunusları serbest bırakın artık özgürce yaşasınlar..

-Doğal ortamlarına salınması en mantıklı çözüm gibi geliyor.

-Masum günahsız canlarımızın hür yaşamaya hakkı var, doğasında yaşamaya hakkı var. Deniz canlarımızın da denizde yaşamaya hakkı var. Umarım yüce Rabbimin izniyle yunus balığını kurtarırlar o yerden. Amin Yarabbim amin..

Önce Rehabilite Edilmeliler

Dernek Başkanı Tülay Yıldız da Avukat Mungan gibi bundan sonra parktaki yunusların özgürlüğüne kavuşması için çabalayacaklarını dile getirdi. Yıldız, şunları söyledi:  “Yunuslar kurtarmak, doğal ortamlarına salınmadan önce, yurt dışındaki bir merkezde rehabilite olmalarını sağlamak istiyoruz. Önce rehabilite edilmesi gerek çünkü, bunlar bebekten denizlerden kaçırılan yunusların dişleri çekiliyor ‘insanlara zarar vermemesin’ diye.. Amacımıza ulaşmak için, TBMM’deki Hayvan Hakları İzleme Delegasyonu da dahil ilgili tüm kurullarla iş ve plan birliği yapıyoruz.”

Marmaris Çevre Gönüllüleri’nden Destek Sözü

Dernekleşme aşamasında olan, üyeleri arasında Marmaris Life ekibinin tamamının da bulunduğu Marmaris Çevre Gönüllülerinin sözcüsü Murat Ersan, yunusların özgürlüğüne kavuşturulması amacıyla yürütülecek her türlü faaliyete destek vereceklerini, gerekir ve istenirse, kendilerinin de konuya müdahil olacağını ifade etti.

Ender TÜRKKAN/Marmaris Life

Comments
* There are no comments for this content, be the first to comment, let's discuss *
Marmaris’te Virüsten Dolayı İlk Can Kaybı

Marmaris’te Virüsten Dolayı İlk Can Kaybı