Marmaris Gazetesi News ORHANİYE VE İÇMELER SULAR ALTINDA! AFET YİNE VURDU!

ORHANİYE VE İÇMELER SULAR ALTINDA! AFET YİNE VURDU!

Marmaris'in İçmeler, Orhaniye ve Osmaniye mahalleleri sular altında kaldı. Yağışlar nedeniyle afet yaşanırken Orhaniye'de dere yatağının değiştiği belirtildi. Evler ve araçlar sular altında kaldı.
ORHANİYE VE İÇMELER SULAR ALTINDA! AFET YİNE VURDU!

Marmaris’in İçmeler, Orhaniye ve Osmaniye mahalleleri bu gece yoğun yağış nedeniyle sular altında kaldı.

Marmaris’in İçmeler, Orhaniye ve Osmaniye mahalleleri bu gece yoğun yağış nedeniyle sular altında kaldı. Vatandaşların dergimizi arayarak yardım istemesi üzerine durumun vahameti anlaşıldı. Temmuz ayında çıkan yangında afeti yaşayan İçmeler, Orhaniye ve Osmaniye mahalleleri şimdi de yoğun yağışlar nedeniyle sular altında kaldı.

Yangın ve Dereyatağı’nın Değişmesi Büyük Etken

Yoğun yağışlardan Marmaris’te sel riskinin olacağı beklenirken Orhaniye’de yol yapım çalışmaları için dere yatağının değiştirildiği, DSİ’nin derhal düzeltilmesi için MUSKİ ve mahalle muhtarlığını uyardığı ortaya çıktı. Yapılan çalışmada dere yataklarının değiştiği ve yatakların daraltıldığı vatandaşlarca tarafımıza bildirildi. Orhaniye’de, daralan bölgede dağlardan gelen tomruk, çamur ve kayaların set oluşturduğu ve taşkının bu yüzden daha vahim şekilde meydana geldiği yetkililerce onaylandı. Karanlık, fırtına ve şiddetli yağış geçmeden zararın ne olduğunun belli olamayacağı belirtildi..

Orhaniye’de Evler ve Araçlar Sular İçinde

Vatandaşlar tüm yolları su bastığını, yangından dolayı da dağlardan gelen çamurlarla bataklığa döndüğünü bildirdiler. Selin vurduğu alanlarda araçların ve insanların mahsur kaldığını bildiren ihbar telefonları yetkililerden yardım bekliyor.

İçmeler Çamura Battı

İçmeler’i de sel ve çamur vurdu! Hem yanan dağlardan duvarları tomruklarla yıkarak gelen hem de derelerin taşmasıyla vuran sel İçmeler’i çamur ve tomruk altında bıraktı. Bir çok iş yeri ve evi çamurlu su bastı. Tüm birimler tıkanan mazgalları ve yolları çamurlardan temizleyerek açmak için çabaladı. Ancak yağmur ara sıra şiddetini arttırarak yağmaya devam ediyor. Bu da yapılan çalışmaları aksatıp tekrar tüm noktalarda mücadele gerektiriyor. Bazı sokaklara henüz müdahale edilemedi.

Osmaniye’de Restoran Sular Altında Kaldı.

Osmaniye’den ilk dakikalarda net haber gelmemesi endişe yarattı. İlerleyen dakikalarda Osmaniye’de de sel baskınını etkili olduğunu bazı evleri ve bir restoranı sel bastığını ancak İçmeler ve Orhaniye’ye göre daha hafif atlatıldığı bildirildi.

Personel Yağmura ve Çamura Maruz Kaldı

Tüm birimlerde kıyafet sorunu olduğu ilk dakikadan itibaren göze çarptı. Fırtınada, baretsiz  ve suya karşı koyamayacak kıyafet ve ayakkabıyla cansiperane mücadele eden personelin nereye kadar verimli çalışabileceği ise akıllara takılan sorulardan biriydi. Selde yeterli kıyafetleri olmadan canla başla mücadele ettikleri gözlenen tüm personele Allah kolaylık versin..

 

Comments
* There are no comments for this content, be the first to comment, let's discuss *
Marmarisli Çocuklar Maskot İle Güldüler

Marmarisli Çocuklar Maskot İle Güldüler