Marmaris Gazetesi News Marmaris Belediyesi’nden Skandal Hareket!

Marmaris Belediyesi’nden Skandal Hareket!

Marmaris Belediyesi, yaşlıları araçlarıyla taşıyarak skandala imza attı. Bakanlığın yasaklarına karşı hareket eden belediye, hukuki işlemle karşı karşıya.
Marmaris Belediyesi’nden Skandal Hareket!

Marmaris Belediyesi’nde Büyük Skandal!

Marmaris Belediyesi, yasalara aykırı davranarak, yaşlıların ölümüne neden olacak ve salgını Marmaris’e yayarak felakete neden olacak bir hareketi yaparak, yaşlıları gizlice araçlarıyla taşımaya başladı!

İşte Skandal Hareket!

İçişleri Bakanlığı’nın, 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmalarının, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmalarının yasaklamasına rağmen, Marmaris Belediyesi salgını yaymayı hiçe sayarak araçlarıyla 65 yaş üstü vatandaşları banka, PTT ve marketlere taşıyarak büyük bir skandala imza attı.

Marmaris'te 65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağına Sert Tedbir!
Marmaris’te 65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağına Sert Tedbir!

 Marmaris’te 65 Yaş Üstü’ne Para Cezası Kesilmeye Başlandı! haberine buradan ulaşabilirsiniz!

Kanunlardaki Yeri Ne?

Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara ilişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan ”Yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi iki aydan bir yıla hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü uyarınca, işlem yapılıyor. Ayrıca,İçişleri Bakanlığı, 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmalarının, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmalarının yasaklandırdığını bildirmişti. Keyfi dışarı çıkana 3 bin 150 TL ceza uygulanacak. Marmaris’te ise şu ana kadar Kabahatler Kanunu’na göre cezası kesildi. Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi gereğince kanunlara uymayıp sokağa çıkanlara 392 lira idari para cezası kesilmeye devam ediliyor.

Marmaris Belediyesi’nde Suç İşleyenlere Ne Olacak?

195. maddede yer alan ”Yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi iki aydan bir yıla hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü Marmaris Belediyesi için nasıl uygulanacak. Belediyede kurulan ekibe, Kaymakamlık Vefa Grubuna dahil olmadan gizlice yaşlıları dışarı kaçırması, onların sağlığını riske atması ve Marmaris’e salgını yaymaları konusunda nasıl bir işlem yapılacağı merak konusu oldu. Emir alanların, emir verenler kadar kanunları bilerek çiğnediği ve hepsinin cezalandıralabileceği hukukçulardan gelen bilgiler. Hiç bir memurun kanunu bilmiyordum deme hakkı olmadığını açıklayan hukukçular “Cezai müeyyideler neyse harfiyen uygulanmak zorundadır. Halkın sağlığını hiçe sayanlar hakkında TCK’nın 195. maddesi uyarınca en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekir, aksi durumda ayrıımcılık yapılmış olur” açıklamasında bulundular.

Hangi Şartlarda Dışarı Çıkabilirler? Bankadan Para Nasıl Çekilir? Kime Şikayet Edilmeli?

65 yaş, üstü ve kronik hastalıkları olanlar sağlık kontrolü vb. gibi sokağa çıkması yada şehir dışına çıkması gerektiği hallerde Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek ya da yakınları tarafından gidilerek izin kağıdı olmadan asla dışarı çıkamazlar. Banka hizmetlerini ise çalıştıkları banka hizmet vermiyorsa, 155, 156 ve 112 nolu numaraları arayarak Marmaris Kaymakamlığı Vefa Koordinasyon Grubu tarafından görevlendirilen memurlar tarafından gerçekleştirilmekte. Bunun dışında hiç bir ödeme şekli ve hizmet yasal değildir. Yaşlılarımızın güvenliği açısından yasa dışı yardım etmeye çalışanları ve yaşlıları dışarı çıkarmaya çalışanları yine aynı numaralardan şikayet edebilirsiniz.

Marmaris Belediyesi'nde Corona Virüs Skandalı!
Marmaris Belediyesi’nde Corona Virüs Skandalı!
Marmaris Belediyesi'nde Corona Virüs Skandalı!
Marmaris Belediyesi’nde Corona Virüs Skandalı!

Dısarı Çıkarılanlar Acilen Tespit Edilmeli

Marmaris Life Yorumu: Bankaya ve marketlere götürülen vatandaşların acilen listelenip kotrol altına alınmaları ve test yapılarak halkın acilen rahatlatılması belediyenin sorumluluğundadır. Salgının Muğla’da yayılmış olması ve ölümlerin meydana gelmesi göz önünde bulundurularak bu duyarsız davranışın önleminin acilen alınması ve sorumlular hakkında kanuni işlemlere başlanması önemlidir ve takipçisiyiz.

Comments
* There are no comments for this content, be the first to comment, let's discuss *
Marmaris Turizminin Acı Kaybı!

Marmaris Turizminin Acı Kaybı!