Marmaris Gazetesi News Ali Acar Geri Dönüyor!

Ali Acar Geri Dönüyor!

Ali Acar, uzun süredir belediye başkanlığı yaptığı Marmaris'te otel işletmeciliğine geri dönüyor. Nergis Beach oteldeki hisseleri aldı ve tek başına işletecek.
Ali Acar Geri Dönüyor!

Ali Acar Geri Dönüyor!

Marmaris eski belediye başkanı Ali Acar, üç dönem belediye başkanlığı yaptığı sırada uzak kaldığı turizm ve otel işletmeciliği mesleğine geri dönüyor.

15 yıl boyunca Marmaris’te belediye başkanlığı yaptığı sırada, Acar Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi ile yürüttüğü turizm ve otelcilik faaliyetlerinden uzak kalan Ali Acar, yeniden seçilememesi üzerine mesleğine geri döndü. Ali Acar’ın, Uzunyalı’da kirada olan otel Nergis Beach’in tüm hisselerini alarak tek başına işleteceği öğrenildi.

Miras Dağıtıldı Nergis Otel Ali Acar’da Kaldı
2019 yerel seçimlerinde, 15 yıl boyunca hizmet verdiği CHP’den aday gösterilmemesi üzerine DSP’den aday olan ve seçimi üçüncü sırada bitiren Ali Acar, Nergis Otel’in kalan hisselerini de alarak turizme geri dönüyor. Yakın kaynaklardan aldığımız bilgiye göre seçim öncesi ve sonrasında kardeşi ile arası bozuk olan Ali Acar’ın annesini kaybetmesi üzerine kardeşiyle olan tüm iş ortaklıkları sona erdi. Annelerinden kalan haklar kardeşler arasında dağıtılırken Ali Acar Nergis Otel’de kardeşine ait hisseleri de alarak tek başına burayı işleteceği bildirildi. 5 dönüm arazi içinde bulunan Nergis Beach, 149 odası ile Uzunyalı’da denize sıfır konumda bulunuyor.

Otel, İskelesi ve İmar Revizyon Değişikliği İle Tepki Almıştı
Ali Acar, başkanlığı döneminde Uzunyalı’daki bir çok iskeleyi yıkıp bu otelin önüne iskele yaptırmış, imar revizyon planı ile yine aynı otelin havuzunun üzerinden geçen yolu iptal ettirerek, yolun Uzunyalı’da yaşayan Marmarislilerin arasasının üzerinden bir daha geri döndürerek bu bölgede yaşayanlara zarar verdiği gerekçesiyle eleştiriler almıştı.

ALİ ACAR KİMDİR?

Ali Acar, 1955 yılında Marmaris’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Marmaris’te tamamladı. Muğla Ticaret Lisesi öğrencisi olduğu yıllarda otel, pansiyon ve kamping işletmeciliğine başladı.

Marmaris’in ilk turizm işletmecilerinden birisi olarak sektördeki yerini aldı. Yüksek öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde tamamladı ve Marmaris’e döndü. Ailesine ait otel, pansiyon, kafeterya işletmelerinde iş yaşamına devam etti.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (Getob) yönetimlerinde başkan yardımcısı olarak 6 yıl, Marmaris Ticaret Odası’nın kurucuları arasında yer alıp yönetim kurulunda 4 yıl görev yaptı. Siyasi yaşamının başından bu yana üyesi bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi adına 1999 – 2004 yılları arasında Marmaris Belediye Meclisi’nde 5 yıl görev yaptı. 2004 yerel seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi’nden yüzde 57 oy oranıyla Marmaris Belediye Başkanı seçildi. 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Marmaris halkının oylarıyla tekrar seçildi. 2019 yılında CHP’den aday gösterilmeyince DSP’den aday olan Acar seçimi kaybetti. 1980 yılında Sevgi Acar’la evlendi.

Yüksek öğrenimlerini tamamlamış bir kızı ve bir oğlu ile iki torunu var.

Comments
* There are no comments for this content, be the first to comment, let's discuss *
Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Kimdir

Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Kimdir