Mehmet Oktay Yine Halktan Gerçekleri Sakladı!

PUBLISHING: | UPDATE:

Mehmet Oktay Yine Halktan Gerçekleri Sakladı!

"Lütfen sabit fikirliler, rantçılar ve şakşakçılar boşuna okumasın! Marmaris sevdalılarının okumasını şiddetle tavsiye ederim."

Hatırlarsanız Korona illetinin baş gösterdiği ilk zamanlarda karantinalar başlamış ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay Rusya’dan o günlerde dönmüştü. Üç gün sonra da ben de karantinadayım diye CHP’ye ve kendisine inanıp  oy verenlere(ben de buna dahilim!)basın açıklaması yapmıştı. Oysa o üç gün boyunca Aktaş’tan Hisarönü’ne, 19 Mayıs meydanından Uzunyalı’ya kadar bir çok cafe-bar ve restoranlarda yüzlerce kişi tarafından görülmüştü.  Yani karantinaya girmeden önce ortalıkta dolaşmıştı. Bunun adını yorumlara siz koyun, konu dağılmasın devam edelim…

***

Taşhan’ı Satanlar İfşa Edilecek!

Arada türlü türlü Mehmet Oktay olayları yaşadık yaşıyoruz. Halkın menfaatine yönelik değişimden çok meclis üyelerinin ve milletvekillerinin menfaatine ihaleler, imar plan değişiklikleri gördük. (Bkz. Lunapark, kordon büfeleri, büfeler, TAŞHAN! Taşhan dosyasını da açacağız ve bu çevre katliamına onay veren tüm meclis üyelerini ve menfaat ilişkilerini sizlere tüm açıklığıyla anlatacağım. Kararı alırken yüzü kızarmayanların bu satırları okurken yüzü kızardıysa hemen gidip imzasını geri çeksin derim!)

“Kayyuma Doğru!”

Barınakta rant var ölümler var, yolsuzluk var dediğimiz de başkanla beraber kafasını çeviren insanlar yavaş yavaş gerçekleri görmeye başlamış. Ancak hala bir iç soruşturma yok! Bir hayvanseverin “bu görevden alınmalısın”dediği barınaktan sorumlu  başkan yardımcısı bu hayvansevere “Gel de al!” gibi küstahça bir cevap vermişti. O başkan yardımcısı da uzun süre tepkilere rağmen görevinde kalmış  ve alışkanlık üzere sessiz sedasız barınaktaki görevinden alınmış. Başka yetkileri de aşırı tepkiden dolayı elinden sembolik de olsa alındığı söyleniyor. Bu son bomba! Kapalı kapılar ardından Malatya şimdi daha rahat çalışacaktır! (“Kayyuma Doğru” adlı yazımda bu konulara açıklık getireceğim!)

Belediyenin Yapamadığını Bu Sefer Devlet Yapınca Kıyamet Koptu!

Asıl konumuza gelelim Marmaris Belediye Başkanı yine neden gerçekleri halktan saklıyor konusuna. Geçen hafta, İçmelerden can havliyle atılan mesajları ve fotoğrafları görünce bir anda tüylerim diken diken  oldu. Çevre gönüllülerimizden İçmeler’in yerlisi, sürekli bize ihbarda bulunarak vatandaşın hassasiyetinin ne kadar önemli olduğunu herkese  gösteren Marmaris sevdalısı bir arkadaşımız bunları paylaşan. İhbarların sağlıklı devam etmesi için ismini paylaşmıyoruz! (Bir çok yerlinin yanı sıra Marmaris’e yerleşenlerin de en büyük vefasızlığı vurdum duymazlığı. Aslında o kadar önemli ki her şüpheli durumun habere çıkması, olayın kamu oyu yaratması, iyice araştırılması ve gerçeklerin gün yüzüne  çıkması. Her yerde gözümüz olamaz ve vatandaşın desteği bize, Marmaris’e çok lazım…)

Neyse, gelen fotoğraflar ve videolar İçmeler’deki yeni “Halk Plajı"ndan. Marmaris’te artık kimsenin kimseye güveni kalmamış. Her yeşil alan ve deniz kenarındaki faaliyet rant olarak direk damgalanıyor. Ve bundan tüm partiler ve belediye payını alıyor. Bir çok projede siyasi partilerin kutsal(rant!) ittifakı yaptığı konuşulduğu için vatandaşında Marmaris’te kimseye güveni  kalmamış olması gayet doğal. Kimin yaptığı, ne için yaptığı araştırılmadan “Rant” damgasını vurup geçer olduk. Haksız da değiliz. Ancak içmelerdeki halk plajı ile ilgili ihbarlar geldikçe yahu şunu bir araştıralım dedik. İşin aslı Marmarisliler için sevindirici çıktı!

Provokasyondan Sapla Saman Birbirine Karıştı!

Öncelikle, İçmeler’de iki konu birbirine karıştırılmış durumda. Orka otellerine  Marmaris Milli Parklar’dan tahsis edilen 19 dönümlük arazi ile Altınsahil’de Bakanlığa tahsis edilen yerler birbirinden farklı. Orka otele neden tahsis edildiği ve Marmaris’te bir çok işletmesi olan kişinin de neden buralara ortak olduğu, seyir tepesi ve aşağıdaki büfelerin neden tekrar bu kişilere verildiği de araştırma konusu. Araştırmadan ağaç kesildi, rant var diyen delikanlı gazeteci arkadaşlarımız bari bunu araştırarak haber yapın!

“Bir Ağaç Dahi Kesilmedi!”

Sapla samanı ayırdıysak “Halk Plajı” hakkında aldığım bilgileri aktarayım size önce. Sonra haberini yapıp detaylı bilgi vereceğiz. Öncelikle kesinlikle ağaç kesimi gerçekleşmedi. Milli Parklar’dan aldığım bilgiye göre ağaç kesinlikle kesilmeyecek denmişti. Yetkililer de ısrarla kesilmediğini, iki ağacın yol yapım çalışmasında devrilme tehlikesi geçirdiği için sökülüp yol kenarına geçici dikildiğini, yol yapımı bitince bu iki ağacın tekrar yerine dikileceğini belirtti. Yani ulusal gazetelere bile ağaçlar kesildi diye yalan haber çıkartıldı. Ayıp! Günah! İkinci önemli nokta  burası için ihale açılmıyor! Bu tesisler Kültür ve Turizm Bakanlığının iştiraki olan TURAŞ A.Ş. tarafından işletiliyor; özel bir firmaya kiralanması söz konusu değil. Bizzat kendileri işletiyor ve ana amaçları kar etmek değil, tabii ki zarar da etmemeleri önemli çünkü Antalya’daki fiyatlar çay 2,5TL, kahve 5TL ama Antalya’da kapasite çok, Marmaris ve Bodrum’da da aynı fiyatlar olacak dendi.  Burunucu Macera parkına girişte para öderken burada girişe para ödemiyorsunuz. Burunucu Macera Parkı'nda özel işletme var, vatandaş pahalılıktan şikayet etti ancak bir önlem alınmadı. Halk plajında şezlongu çok cüzi bir fiyata kiralayacaksınız. (Fiyat listesi çıktığında sizle paylaşacağım). Havlunuzu sahile atıp plajdan ve tesisten ücretsiz yararlanacaksınız. Ana mottoları engelsiz ve doğa dostu plajlar yapmak. Kültür ve Turizm Bakanı  vatandaşın gelip deniz kenarında restoranda yemek yeme lüksünü yaşamalarını istiyormuş ve fiyatlar konusunda bu yüzden çok titizmiş. Bu bilgiler, işletmelerin koordinatörü ve mimarından aldığım ilk bilgiler. Şu anda Antalya ve Bodrum’da toplam üç işletme faal, yakında 5 yada 6 olacak. Yani uzun bir aradan sonra Marmarislilerin faydasına bir yatırım yapılıyor. Tabi hem çevreciler hem vatandaş buna alışık olmadığımız için belediyenin de gazıyla hemen tepki verdik.  Yeterli bilgi paylaşımı yapılmaması ve Orka Otel’e yapılan tahsis de konuların birbirine karışmasına neden olmuş.

Halk İçin Elle Tutulur Şeyler Yapmayıp Yapılana da Engel Olma Başkan!

Asıl çirkin olan durum ve konumuz şu! Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın da bu projeye en başından beri destek vermesi  ama eleştiriler gelince bundan siyasi fayda sağlamaya çalışması. İsmet Karadinç ve Ali Acar dönemi olsa ruhsat vermeden halk organize edilir, eylemler yapılır ve halkın faydasına olmayan bir şey varsa engel olunurdu. Ancak hem ruhsatı ver hem destek ver, bunu halka söyleme, yapım aşamasında tepkiler gelince projeyi ortada bırak ve bundan faydalan. Vatandaştan bunu da gizledi. Çünkü o da çok iyi biliyor ki bu proje halkın yararına ve tek kuruş rant yok! Ancak sonradan dinamikleri devreye girince rotadan çıkmasını yine becerdi. Belediyenin Marmaris’e böyle hizmet verecek bir yeri olsa zaten kimlere ihale edileceği kayıtlarda var! Son yapılan ihaleler ve işletmeleri incelerseniz bu kayıtlara ulaşırsınız! Asıl burası hizmete girince nerelere ne yapacak onu görelim!  Nasıl paçalar tutuşacak! Halkın menfaatine deniz kenarına nasıl yer yapacak ya da mevcut yerlerin girişini nasıl ücretsiz yapacak, çay fiyatları nasıl düşecek  merakla bekliyoruz. Ne olursa olsun bir anda projeden uzaklaşıp insanları  sosyal medya, basın ve kulaktan duyumlarla galeyana getirtmek çok çirkin bir hareket. Bazı nedenleri ise şunlar olmalı: Kültürel etkinliklere burada yer verildiğinde bu kadar zamandır Marmaris'e kültür sanat adına hiç bir katkısı olmadığı da ortaya çıkacak. Hep dışarıdan, başkalarının yaptığı pahalı organizasyonlarla parası olana etkinlik yaptığı ortaya çıkacak. Halk menfaatine yaptığı şeylerin sadece göstermelik olduğu, Marmaris gibi bir yerde bu hizmeti vatandaşa sağlayamadığı, bu açığı da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın görerek kapattığı ortaya çıkacak. Halbuki projeye daha çok destek vererek bir nebze de olsa hizmet yapmış gibi gözükecekti. Şimdi engel olmaya çalışan kişi olarak gözükecek. Prestij kaybı tabi, halk oraya koşarak gidecek. Ben şaşırdım mı, hayır alışığım. Mehmet Oktay Marmaris’teki  bazı ailelerin güdümünden çıkmadığı sürece kırk yılda bir doğru yapacağı girişimlerde de yanılmaya devam edecek. Halk gerçekleri her zaman görecek. Ah iki tane daha gerçekleri yazan tarafsız gazeteci olsa Marmaris’te düzelecek, Mehmet Oktay’da, Marmaris CHP’de! Başlarını toprağa gömmüş kendi sosyal medya ve gazetecileriyle kendi gündemlerini yaşamaya çalışma çabasını Marmarisli yemiyor artık. Kendi medyanla “Halk Plajı” gerçeğini saklamaya çalışabilirsin ancak vatandaş gerçek medyayı okuyor! Severek ve gülerek izliyoruz hallerinizi. Yemiyoruz!

Yeni Başkan Adayı Belirlendi Gibi!

Hatta genel merkez de yemiyor. Marmarisli bir işadamının ismi tekrar CHP kulislerinde dolaşmaya başlamış. Önceleri “bundan sonra liste dışı o aday” bilgisi aldık, ancak Marmaris’teki usulsüzlük iddiaları ayyuka çıkınca ismi yeniden gündeme sağlam bir şekilde gelmiş. Detayları yakın bir zamanda yazacağım. Az daha keyif alayım gündemden ve duyduklarımdan. Artık gülerek ve eğlenerek yazacağım. Kendimi rantı görmeyen bir takım Marmarislilere sinir olarak yıpratamam. Komedi benim hayatımdı ancak bu dönem hayvan barınağından başlayan iğrenç ilişkiler çileden çıkardı. Bundan sonra tatlı tatlı eğlenerek sizlerleyim, Marmaris’i kurtlardan tek başıma koruyamam. Birkaç aslan yürekli kadın dışında herkes yüzünü saklıyor. Susanlar da Marmaris’in peşkeş çekilmesi suçuna ortaktır. Çıkın ve konuşun hem Marmaris hem CHP daha fazla zarar görmesin!

 

Murat Ersan

18 Nisan 2021

Not: Halk Plajı hakkında gerçekler, akıllardaki soruların cevapları ve tüm detaylar yakında www.marmarislife.net sitemizde. Sizi Marmaris projesi ve Antalya'da yapılan TURAŞ plajlarıyla baş başa bırakıyorum.. Plajlar hakkında tüm bilgilere https://www.turas.com.tr/ sayfasından ulaşabilirsiniz.