Marmaris Gazetesi News Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlık ve yürütme kurulu Seçimi

Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlık ve yürütme kurulu Seçimi

Marmaris Kent Konseyi, Kadın Meclisi Başkanlık ve Yürütme Kurulu Seçimi için delegeleri belirlemek üzere derneklere davetiye gönderdi.
Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlık ve yürütme kurulu Seçimi

Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlık ve yürütme kurulu Seçimi

Marmaris Kent Konseyi Başkanı Hakan Öner tarafından, Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulu seçimi için seçimlere katılacak delegelerini belirlemeleri konusunda Marmaris'te bulunan derneklere davetiye gönderildi.
Kadın ve gençlik meclisleri başta olmak üzere kent konseyinin görev alanlarında, yönetim anlayışına dayalı ve sürdürülebilir kalkınma içinde çeşitli toplum kesimlerinin kent yönetimine katkıda bulunmalarını, kaliteli ve yaşanabilir bir kentin yönetiminde aktif rol almalarını hedefleyen ve gönüllülük esasında oluşmuş ortak yapıları ifade eder.
Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışma Yönergesi Madde 5 Kadın Meclisi Oluşumu ve üyeleri maddesine göre; Kadın Meclisi başkanının seçimi için ilk oylamada üye tamsayısının üçte iki ve ikinci oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu aranır. İkinci oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için üçüncü tur oylama yapılır. Üçüncü oylamada en fazla oyu alan aday, başkan seçilmiş olur.

25 Eylül 2022 günü yapılan seçimde, Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi, Başkan Hatice Kekeva, Yürütme Kurulu üyeleri, Oya Dirikcan, Kadriye Madran, Nurten Erbay, Ebru Şeşe ve Nalan Dura, Gönüllü Yürütme Kurulu üyeleri de Ayşe Nil Ertürk, Ayla Akıncı, Hülya  Saraçoğlu ve Kıymet Seeince olarak belirlenmişti. Asıl hedefi kadınlara sosyo- kültürel değer katmak ve ülke ekonomisine katılımlarını sağlamak olan Kent Konseyi Kadın Meclisi, bu üç yıl içinde Marmaris'te yaşayan kadınlar için her ay sağlıklı yaşam, sağlık ve psikoloji konulu paneller düzenledi. Tiyatro oyunları sergiledi ve kadınlara yönelik el sanatları eğitim kursları açtı. Her hafta salı günleri, 2.el eşyalar, el emeği ürünler, hediyelik eşyalar ve organik gıdaların sergilendiği Hanımeli Pazarı kuruldu.
Yeni dönem Kadın Meclisi Başkan ve Yürütme kurulu seçimi, 2 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 13:00 ile 17:00 arasında Pazar yeri üstü Çok Amaçlı Salon ‘da gerçekleştirilecek. Bu sebeple derneklerin, derneği temsil edecek kadın üyelerinin isim, soyadı ve kimlik numarası bilgilerini 27 Eylül 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar Marmaris Kent Konseyi’nin e-mail adresine bildirmeleri iletildi. 
Kadın Meclisi seçiminde dernek adına seçime katılacak olan kadın delegelerin, mutlaka Dernek Başkanı imzalı “Derneğimizi 2 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Kadın Meclisi Seçiminde aşağıda Adı Soyadı ve Kimlik numarası yazılı olan üyemiz Delege olarak temsil edecektir” ibareli bir yazı getirmesi gerektiği bildirildi.


 

Comments
* There are no comments for this content, be the first to comment, let's discuss *
Education Started with Governor Akbıyık Ringing the Class Bell!

Education Started with Governor Akbıyık Ringing the Class Bell!