Marmaris Gazetesi News Gökova’nın Yanmasına Vali Engeli!

Gökova’nın Yanmasına Vali Engeli!

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Gökova'da çıkan orman yangını, gece başlayıp sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Operasyonu Vali Tavlı'nın bizzat yönetti.
Gökova’nın Yanmasına Vali Engeli!

Gökova Orman Yangını Söndürüldü!

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Gökova mahallesi Ataköy’de gece başlayan yangın yoğun bir çalışmayla sabah saatlerinde söndürüldü.

Ataköy’de gece saat 01:00 sularında elektrik arızası nedeniyle çıktığı düşünülen yangın Gökova çöplüğüne yakın bir noktada meydana geldi. Mahalle sakinlerinin durumu fark etmesiyle Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler alarma geçti. Bölgeye gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı, gece boyunca yangının etrafında sürekli tur atarak söndürme operasyonunu bizzat yönetti. Bölgeye gece yetmişten fazla söndürme aracı, sabah 07:00’de ise 5 Söndürme uçağı, 12 helikopter müdahale etti. Ayrıca yangın söndürülene kadar 400 hava ve kara personeli ile gönüllüler alanda görev aldı. Yerleşim yerlerine yakın noktada başlayan yangına kısa sürede ve sürekli bir şekilde müdahale başlatıldı. Söndürme çalışmaları öncelikle yerleşim yerlerine sonra da Gökova ormanlarına sıçramaması için gece boyunca yoğun şekilde devam ettiği gözlemlendi. Bunda Vali Tavlı’nın rolü büyük oldu.

Muğla Valisi Orhan Tavlı Operasyonu Bizzat Yönetti

 

Gece 02:00 den sabah 09:00’da başlayan soğutma çalışmalarına kadar ekipleri koordine eden Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş SEVİNÇ, Ula Kaymakamı Baha BAŞÇELİK, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali GEMALMAZ, Ula Belediye Başkanı Özay TÜRKLER ve Muğla Orman İşletme Müdürü Yasin YAPRAK eşlik etti. Vali Tavlı günün ilk ışıklarına kadar Ataköy ve yangının etrafında sürekli tur atarak koordine etmesi ekiplerin dinamik müdahale yapmasında en büyük etken oldu. Muğla Valisi Orhan Tavlı, kara unsurları tarafından kontrol altına alınan yangının, hava unsurlarının da desteğiyle sönmesi ve soğutma çalışmalarının başlaması üzerine sabah 09:00 da Gökova Ataköy’den ayrıldı.

Ayrılmadan önce MarmarisLife’a açıklama yapan Vali Tavlı, “Ula ilçesi Gökova mahallesi Ataköy’e bağlı Kozlukuyu mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıkmıştır. Orman yangınına gece karadan ve gündüz havadan beş uçak ve on iki helikopterle müdahale yaptık.  Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkanlar seferber edilmişti, sonucunu da aldık. Yerleşim yerlerini yangından korumak için gerekli tedbirleri alarak mücadele veren tüm personele teşekkür ederim. ” ifadelerini kullanıldı.


 

/ 6
/ 6
/ 6
/ 6
/ 6
/ 6
Comments
* There are no comments for this content, be the first to comment, let's discuss *
Stratonikeia, Lagina ve Labranda'da Gece Müzeciliği Başlıyor

Stratonikeia, Lagina ve Labranda'da Gece Müzeciliği Başlıyor