Mehmet Oktay CHP’ye İhanet Listesinde

Avukat Atal, CHP'li başkanları MYK'ya şikayet etti. Termik, nükleer santral gibi projelerle ilgili suçlamaları dile getiren Atal, belediye başkanlarının yasal sorumluluklarını yerine getirmediğini belirtti.

Avukat Atal bazı CHP’li başkanları MYK’ya şikayet etti

İsmail Hakkı Atal, CHP Genel Merkezi’ne başvuruda bulunarak AKP hükümetinin termik, nükleer santral, maden ruhsatları, çimento fabrikası, milli park ve tabiatı koruma alanlarının yok edilmesi, yurttaşların mülkiyet hakkının kamulaştırma ve rezerv yapı alanı kılıfı altında gasp edilmesi faaliyetlerine karşı yasal görevlerini yerine getirmeyen CHP’li belediye başkanlarına dair şikayette bulundu.

Veryansın TV’de yer alan habere göre, canlı yayına katılan Atal, söz konusu CHP’li belediyeleri ihanetle suçladı ve şikayetlerinin detaylarını anlattı.
AKP hükümetinin termik santral, nükleer santral, maden ruhsatları, çimento fabrikası, milli park ve tabiatı koruma alanlarının yok edilmesi, yurttaşların mülkiyet hakkının kamulaştırma ve rezerv yapı alanı kılıfı altında gasp edilmesi gibi faaliyetlerine karşı yasal görevlerini yerine getirmediğini belirten Av. Atal, CHP Merkez Yönetim Kurulu’na dilekçe sundu.

Atal, dilekçede şu ifadelere yer verdi:

“Şirketlerle ve/veya AKP ile işbirliği yaparak parti tüzüğündeki Devletçilik ve Halkçılık ilkelerini çiğneyerek parti suçu işleyen CHP’li belediye başkanlarının 31 Mart yerel seçimlerinde bir daha aday gösterilmemesi için res’en ve talebim üzerine gereğinin ifasını saygıyla talep ederim.”

Atal’ın şikayet dilekçesinde yer alan Marmaris Belediyesi ve Başkan Mehmet Oktay ile ilgili ifadeleri şöyle:

  • Muğla Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay Marmaris Milli Parkı içinde AKP’li SINPAŞ şirketine usulsüz inşaat ruhsatı verdi.
  • Ramsar Sözleşmesi’ne göre korunması gereken sulak alan olan Hisarönü 142 parsele Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  kardeşinin dünürü olan kişiye inşaat ruhsatı verildi.
  • Taşhan mevkiinde doğal SİT alanında ormanlık alan içinde üç (3) kata kadar yapılaşmaya izin veren plan değişikliğine imza atıldı .
  • Seçimden önce Marmaris Belediyesi’ne ait olan çok değerli taşınmazlar ya 29 yıllığına kiraya verildi ya da satışı yapılarak kamu zarara yaşatıldı.

 

Veryansın TV’deki habere göre, Can İsmail Hakkı Atal, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

Mersin: Vahap Seçer

“Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı Belediye Meclisi’nde Akkuyu’nun enerji nakil hatları için yapılan plan değişikliğinde veto yetkisini kullanmamıştır. Sözkonusu plan değişikliği Cumhur İttifakı’nın oylarıyla Belediye Meclisi’nden geçmiştir. Ayrıca Mersin Merkez’deki Atatürk Parkı’nı küresel sermaye olan MIP şirketine 100 milyon Türk Lirası’na satmıştır.

Hatay: Lütfü Savaş

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hataylı yurttaşlar arasında ayrımcılık gözetmekte, CHP’nin kemik seçmeni Alevi yurttaşların çoğunlukta olduğu Defne, Arsuz ve Samandağ ilçelerine (deprem öncesi ve deprem sonrası ) hizmet götürmeyerek Alevilere karşı ayırımcılık yapmakta olduğu gibi depremde çökerek 750 kişiye mezar olan usulsüz yapım olan Rönesans Rezidans yapımına ilişkin imar planını denetim görevini yapmamış ve onaylamıştır.

Samandağ: Refik Eryılmaz

Hatay Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz , Samandağ halkının şehrin merkezinde sağlam olan tek ve 2 katlı dükkanlardan oluşan mülklerini AKP’li Çevre Şehircilik Bakanlığı’yla işbirliği yaparak rezerv yapı alanı ilan edilmesini ve Hazine’ye devredilmesini sağlamıştır.

Milas: Muhammet Tokat

Muğla Milas belediye başkanı Muhammet Tokat; Doğa ve İkizköy Akbelen katliamcısı 5’li çeteden LİMAK-İÇTAŞ şirketiyle birlikte zeytin hasat şenliği düzenlemiş, Ağaoğlu inşaat şirketine (belediye dahil tüm kamu idarelerinin uluslararası Ramsar Sözleşmesi’ne göre korumak zorunda olduğu) 9 bin 700 dönüm Bargilya sulak alanı üzerinde inşaat ruhsatı vermiş ve üstelik bu projeye karşı olunmaması gerektiği yönünde sermayenin önünü açmak için basın açıklaması yapmıştır.

Menteşe: Bahattin Gümüş

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş; Muğla ili, Menteşe ilçesi, Bayır Mahallesi’nde 7751 dönüm ormanlık alanı ve CHP seçmeni 28 köyü yok edecek çimento fabrikasına 31/12/2014 tarih ve 3754 sayılı Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı” süresinin bitmesine 3 gün kala (27.12.2021 tarihinde) ruhsat vererek kamu yararına aykırı olarak suç niteliğinde fiil işlemektedir.”

Kaynak: Veryansın TV

İLGİLİ HABERLER