Marmaris’te domuzlara Belediye’den yiyecek

Marmaris Belediyesi, sokaklara inen aç yaban domuzları için ormanlık alana yiyecek bıraktı. Domuzların mahalle aralarına inmemesi için çalışmalar sürüyor.

‘Ormanda kalsınlar, sokağa çıkmasınlar’ diye yiyecekleri ayaklarına  götürülüyor!.

Marmaris’te  yaban  domuzlarına Belediye’den yiyecek

Sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle boşalan sokaklar hayvanlara kaldı! Marmaris Belediyesi aç kalan yaban domuzların mahalle aralarına inmemeleri için çalışma başlattı.

Marmaris’te, daha önce bu aylarda turistlerin yoğun olarak görüldüğü sokaklarda yaban domuzları ‘ailecek’ dolaşmaya başladı.

Çok sayıda konaklama tesisinin bulunduğu ilçe merkezindeki Siteler Mahallesi’ni çevreleyen ormanlık alandan çıkarak sokaklarda dolaşırken videoya çekilen 3’ü yetişkin, 20’si yavru toplam 23 yaban domuzu sosyal medyada gündem oluşturdu. Bir vatandaşın evinden çektiği 23 hayvanın, 24 Nisan’da öğlen saatlerinde, normal şartlarda turizm sezonunda yabancı tatilcilerin tercih ettiği küçük bir otelin önünden geçtiği sırada çekilen görüntü, geniş yankı uyandırdı.

 

Şehre İnmemesi İçin Çalışmalar Başladı!

 

25 Nisan’da ise Bodrum Belediyesi yaban domuzlarıyla ilgili açıklama ve paylaşımda bulundu. Ekiplerin, bir yandan da aç kalan domuzların mahalle aralarına inmemeleri için çalışmalarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada şu sözlere yer verildi.

“Belediyemiz, aç kalan yaban domuzlarının mahalle aralarına inmemeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz ortak çalışmayla, pazar yerlerinden toplanan gıda atıklarını yaban domuzlarının geçiş güzergahlarına bırakıyor. Bir yandan korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele eden ekipler, bir yandan da aç kalan domuzların mahalle aralarına inmemeleri için çalışmalarını sürdürüyor.”

 

“Domuzlar Ekiplerin Yolunu Gözlüyor”

 

Marmaris Belediyesi de bugün benzer bir çalışmayı başlattığını, ekiplerinin, yaban domuzları için  ormanlık alana yiyecek bıraktığını duyurdu.

Domuzların belediye çalışanlarının yolunu gözlemeye başladığının kaydedildiği açıklamada şu sözler yer buldu:  “Temizlik işleri müdürlüğü ekipleri semt pazarları ve marketlerden çıkan sebze meyve atıklarını toplayarak ormanda farklı yerlere dağıtım gerçekleştirdi. Belediye ekiplerinin adeta yolunu gözleyen yaban domuzları aç kalmaktan kurtuldu.”

 

“Pandemi Bitene Kadar Sürecek”

Ayrıca kurum yetkililerinin konu hakkında konuşurken şunları söylediği ifade edildi:

“Daha önce de bu tarz görüntüler yaşanırdı. Ancak özellikle koronavirüs pandemisi nedeniyle sokaklarda insan sirkülasyonu azalınca yaban domuzu sürüleri daha fazla şehre gelmeye başladı. Biz de hem vatandaşlarımızın can güvenliği hem de yaban hayatın korunması için böyle bir yöntem uygulamaya başladık. Amacımız onları doğal alanlarında tutarak beslenmelerini sağlamak. Bu uygulamayı hayat şartları normale dönene kadar sürdüreceğiz.”

İLGİLİ HABERLER