Sevilen Sanatçı Safiye Soyman Oğlu Harun'u Sonsuzluğa Uğurladı!

Sevilen sanatçı Safiye Soyman'ın 25 yıldır MS hastalığıyla mücadele eden oğlu Harun Akaröz, 52 yaşında hayatını kaybetti. Bodrum'da toprağa verildi.

Sevilen Sanatçı Safiye Soyman Oğlu Harun'u Sonsuzluğa Uğurladı!

Ünlü şarkıcı Safiye Soyman'ın 25 yıldır MS hastalığıyla mücadele eden oğlu Harun Akaröz, hayatını kaybetti.

Sevilen sanatçı Safiye Soyman'ın oğlu Harun Akaröz, 25 yıldır MS (Multiple Skleroz) hastalığı ile mücadele ediyordu. Akaröz'ün 52 yaşındayken yaşamını yitirmesi tüm sevenlerini, özellikle de annesini yasa boğdu. Gece fenalaşan Harun Akaröz, solunum yetmezliği şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı. Ancak maalesef tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Akaröz'ün cenazesi, Bodrum'un Gündoğan Mahallesi'ndeki Gündoğan Merkez Camii'ne getirildi. Safiye Soyman, oğlunun tabutu başından bir an olsun ayrılmadı. Cenaze törenine Safiye Soyman, Faik Öztürk, Soyman ailesi ve yakınlarının yanı sıra ünlü isimler de katıldı. Sunucu ve oyuncu Seray Sever, sunucu ve oyuncu Seren Serengil  sunucu Ebru Akel, iş, sanat ve spor dünyasından birçok isim Safiye Soyman'ı bu acılı gününde yalnız bırakmadı. İkindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Harun Akaröz, Gündoğan Mezarlığı'nda göz yaşları içinde toprağa verildi. Safiye Soyman'ın acılı anları sevenlerini de derinden üzdü.



 Yastığına Sarılıp Uyudu


 Faik Öztürk, “Allah kimseye vermesin, zor. 7 yıldır çok çekti, çok mücadele etti. Ömrü yatakta geçti. Çok zorlu süreç. Allah Safiye'ye ömür versin, muhteşem baktı, muhteşem yaşattı. Herkes bize 3 ay, 5 ay derken Harun 7 yıl yaşadı. O yüzden Allah yattığı yeri cennet etsin. Acımız büyük, yaşayan bilir. Dün akşam evde Safiye, Harun'un yastığına sarıldı yattı. Safiye'nin buna alışması çok zor, Allah güç kuvvet versin” ifadelerini kullandı. 
 Safiye Soyman ise, “Allah kimseye evlat acısı vermesin. Gitti benim oğlum, üstüne bir sinek konsun istemezdim. Çok iyi bakardım, çekimden geldim beni bekliyormuş. Çocuğum beni bekliyormuş. Ben geldim, 1 hafta sonra vefat etti. Morgda ellerimle yıkadım. Gülerek gitti benim çocuğum” dedi. 
Bodrum'da yaşayan Harun Akaröz'ün rahatsızlığına iyi geldiği için yaklaşık 3 yıldır yaz aylarını Burdur'un Ağlasun ilçesine bağlı Yeşilbaşköy köyünde geçirdiği öğrenildi.