Marmaris Gazetesi ÇEVRE EFSANE ÇEVRECİ FİLİZ ERSAN RUHU GERİ DÖNÜYOR!

EFSANE ÇEVRECİ FİLİZ ERSAN RUHU GERİ DÖNÜYOR!

Marmaris çevresini korumak için "Marmaris KOD 48 Çevre Koruma Derneği" resmen kuruldu. Derneğin Başkanı Murat Ersan ve yönetim kurulu üyeleri belirlendi
EFSANE ÇEVRECİ FİLİZ ERSAN RUHU GERİ DÖNÜYOR!

Marmaris Çevre Koruma Derneği Yumruğu Masaya Vurdu!

Marmaris’in doğal güzelliklerinin ve çevresinin korunması için çeyrek asırdan daha uzun süre çaba gösteren rahmetli Filiz Ersan’ın ruhu yeniden filizlendi.  Geçtiğimiz Mayıs’ta başvurusu yapılan “Marmaris KOD 48 Çevre Koruma Derneği” resmen kuruldu. Tüm Marmaris Life ekibinin de çatısı altında toplandığı Derneğin Başkanı Filiz Ersan’ın oğlu Murat Ersan oldu. Masaya vurduğu yumruklarla hafızlardan silinmeyen ünlü çevreci Ersan, demirin simgesi FE’nin isminin kısaltılmasıyla aynı olduğundan “Demir Yumruk” olarak anılırdı. Dernek yöneticileri bu geleneği sürdüreceklerini belirterek “vatandaşın, hakkın, Marmaris’in ve Türkiye’nin menfaatlerinin yanında olacağız, haksızlığın, talanın, çevre katillerinin, insanlık düşmanlarının karşısında olacağız; Filiz Ersan gibi olamasak da birlikte bir yumruk olup olumsuzlukların üstüne balyoz gibi ineceğiz ve bu yolda tek destekçimiz yine Marmaris halkı olacaktır” dediler.

GÖREV: Marmaris Çevre Koruma KOD: 48

Filiz Ersan, Marmaris yakın tarihine damga vuran en önemli isimlerden birisi.. İlçenin doğal güzelliklerinin ve çevresinin korunması için çeyrek asırdan daha uzun süre çaba gösterdi.. 1989’da başladığı mücadelesini, son nefesine, yaşamını yitirdiği 2015’in Temmuz ayına kadar sürdürdü. Oğlu Murat Ersan, anneleri gibi Marmaris’in doğal güzelliklerine sahip çıkabilmek amacıyla 2021 yılının Mayıs ayında Kaymakamlık Dernekler Masası’na başvurdu. İncelemeler, prosedürler tamamlandı, başvuru Ankara’da onaylandı, “Marmaris KOD 48 Çevre Koruma Derneği” adı verilen sivil toplum örgütü resmen kuruldu.

Marmarisliler Dernekte Daha Çok Söz Sahibi Olacak!

Derneğin Başkanı yapılan genel kurulda Filiz Ersan’ın oğlu Murat Ersan oldu. Diğer yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Mustafa Devrim İlyün, Burcu Kavunoğlu, Kadri Burak Tan, Talat Cenk Tan, Erem Emre ve İpek Ersan. Özellikle Marmarislilerin derneğe olan ilgilerinin çok fazla olduğunu, kısa süre içinde katılımları kabul edilerek Marmarislilerin Marmaris’e sahip çıkma yarışına gireceğini belirten dernek yöneticileri “bu bizi daha çok mutlu etti, çevrecileri tetikçi gibi görüp elini taşın altına sokmadan, uzaktan Marmarisli olunmaz! Marmarisli Marmaris’i koruyarak gücünü gösterir ve gösterecektir. Her Türk vatandaşı zaten doğal bir çevrecidir, çevreyi kirletenler de bizden değildir!” dediler.

Görevimiz “KOD 48: Kıyı-Orman-Deniz ve Muğla”

Derneğin amacı, resmi kayıtlara şu sözlerle geçti: “Dernek, Muğla ve öncelikle Marmaris çevresinde, doğal çevrenin ve doğal hayatın korunması, geliştirilmesi, canlıların sağlıklı yaşamasına zarar veren, her türlü çevre sorunu ile mücadele etmek, çevreye sahip çıkmak, Kıyı-Orman-Deniz (KOD) alanlarında koruma faaliyetlerinde bulunmak, bu alanlardan çevreye zararlı davranışlarda bulunanları ihbar etmek, uyarmak; bu alanlarda oluşan kirlenmeye gönüllü olarak müdahale etmek ve yapılan çalışmaları desteklemek; çevreyi kapsayan tüm unsurlar (insan, doğa, hayvan yaşamı, tüm doğal hayat) konusunda çalışmalar yapmak ve toplumsal bilinci geliştirmek amacı ile kurulmuştur.”

Çevre İhbar Hattı:

Özellikle Marmarisliler tüm çevre ihbarları için sosyal medya’dan Marmaris Çevre Koruma, Marmaris Çevre Gönüllüleri ve 0.544.2484848 telefon hattından ihbarda bulunabilecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marmaris Yaşam Merkezi

Marmaris Yaşam Merkezi